EVO ŠTA SE DESI U STOMAKU KAD NATEGNETE PIVO: Ova stvar vam RASTE KAO LUDA!
Foto: Profimedia

Vodite računa!

EVO ŠTA SE DESI U STOMAKU KAD NATEGNETE PIVO: Ova stvar vam RASTE KAO LUDA!

Ako dnevno popijete malo više od pola litra piva, nećete dobiti pivski stomak niti ćete se udebljati

Objavljeno:

Istraživanja pokazuju da tolika količina ne utiče na skladištenje masti u predelu stomaka, ali ako popijete više od litra na dan i uz to prekomerno jedete, ne piše vam se dobro.

Struk će vam se proširiti, a kilogrami nagomilati, i to važi naročito za muškarce.

Umereno uživanje u pivu ne utiče na stvaranje pivskog stomaka, već je gomilanje masnog tkiva posledica prekomernog jela i pića, piše "Daily Mail".

U pivu ima više od 90 odsto vode, pa se može smatrati i korisnim za doprinos dnevnom unosu tečnosti. Ne sadrži masti, ima nizak nivo proteina, a ugljeni hidrati uglavnom potiču iz ječma.

Gojaznost, Debljina, Kilogrami, Stomak, Muškarac, Gojenje
foto: Profimedia

Za muškarce je, tvrde stručnjaci, dobro ako dnevno popiju od tri do šest decilitara piva, a za žene do tri. Ako se pridržavaju te preporuke, nema rizika od povećanja telesne mase ili stomaka.

Pivo ima sličnu energetsku vrednost kao mleko, a u njemu nema nikakvih skrivenih sastojaka koji bi podsticali debljanje, posebno ne stvaranje pivskog stomaka.

Stomak

Razlog za eventualnu sklonost pivopija gojenju možda leži u činjenici da se u pivu preteruje jer se smatra tečnom hranom, a poznato je da tečne kalorije ne osiguravaju isti osećaj sitosti kao čvrsta hrana.

Časopis "Njutrišen rivjuz" objavio je pregled svih istraživanja koja su se bavila konzumacijom piva i povećanjem obima struka i debljinom kao posledicom. Svima je zajedničko da prilikom umerenog pijenja piva nema opasnosti od stvaranja pivskog stomaka.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.