UBIJAJU VAS ŽULJEVI NA CIPELAMA? Evo 8 načina kako da rešite PROBLEM zauvek!
Cipele, Foto: Profimedia

trik

UBIJAJU VAS ŽULJEVI NA CIPELAMA? Evo 8 načina kako da rešite PROBLEM zauvek!

Evo rešenja kako da izbegnete neprijatne i bolne žuljeve!

Objavljeno:

Nepisano pravilo je da će vas nove cipele uvek žuljati, naročito leti kada noge oteknu od toplote i stajanja.

Međutim, postoje brojni načini kako možete da omekšate obuću i izbegnete bolne žuljeve.

1. Sprečite klizanje uz brusni papir

Istrljajte flekice novih cipela brusnim (šmirgl) papirom kako bi postali grublje i neravne. Tako ćete dobiti bolje trenje između cipele i poda pa se cipele više neće klizati.

2. Zalepite nožne prste da ne bole

Između trećeg i četvrtog nožnog prsta prolazi nerv koji u uskim cipelama boli. Kako biste to sprečili, selotejpom ili zavojem zalepite treći i četvrti nožni prst. Prvim se smatra palac.

3. Pomaže i krompir

Još jedan zanimljiv trik da proširite uske cipele napravljene od kože, antilopa, ali i veštačkih materijala uključuje nešto što svi imamo u špajzu – krompir. Veče pre oljuštite krompir srednje veličine i preko noći ga stavite u cipele. Do jutra će sokovi iz krompira omekšati materijal, a cipele će postati šire.

4. Nove cipele rastegnite ledom

Napunite kesice za zamrzavanje vodom i stavite ih u cipele. Kad se voda zaledi, ona širi svoj obim pa će proširiti i cipele. Ostavite cipele s kesicama u zamrzivaču preko noći.

5. Fen za kosu

Nove, preuske cipele zagrejte fenom za kosu. Pazite da ne preterate pa da se cipele ne rastope. Kad materijal omekša, izvijajte cipele po sredini i u svim smerovima, samo pazite da ih ne polomite ili ne savijete toliko jako da ostanu u tom položaju.

Difuzor, Kosa, Fen za kosu, Fen
foto: Printscreen/Youtube/ Joy Before Her

6. Obujte vunene čarape

Preuske cipele rastegnite vunenim, debelim čarapama. Obujte čarape i cipele pa hodajte po kući dok se cipela ne rastegne i postane prijatna za nošenje.

7. Protiv žuljeva dezodoransom

Prozirnim dezodoransom u gelu premažite mesta na nozi gde dobijate žuljeve. On će stvoriti prozirni film između noge i cipele pa će sprečiti žuljeve.

dezodorans
foto: Profimedia

8. Flaster na kaiščiće

Ako se kaiščići od sandala urezuju u kožu zalepite na njih s unutrašnje strane deblji, mekani flaster na sečenje. Isecite ga u željenoj širini i zalepite gde se urezuje u kožu.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.