STAVITE OVO NA KOŽU I KOMARCI ĆE BEŽATI OD VAS: Kladimo se da niste čuli DO SAD
Foto: AP

OBRATITE PAŽNJU

STAVITE OVO NA KOŽU I KOMARCI ĆE BEŽATI OD VAS: Kladimo se da niste čuli DO SAD

Od komaraca već ne može da se živi. Vlaga i visoke temperature pogoduju njihovom razmnožavanju, pa je potražnja za zaštitnim sredstvima očekivana

Objavljeno:

Kreme, sprejevi, električni uređaji sa tabletama i tečnošću su dobro poznata odbrana od ovih krvopija, ali možete uvek da isprobate i neka rešenja iz prirode.

U neposrednoj blizini terase ili u balkonskim žardinjerama posadite biljke koje će vam biti efikasni saborci u borbi protiv ovih, ali i drugih insekata.

1 / 4 Foto: Profimedia

Lavanda protiv komaraca

Lavanda ne samo da balkonu i terasi daje mediteranski šarm već se svojim mirisom pouzdano bori protiv dosadnih mušica i komaraca. Zato ovu biljku sa sitnim ljubičastim cvetovima morate imati u svom okruženju. Eterično ulje lavande jedino je ulje koje se na kožu može nanositi u nerazređenom obliku. Intenzivna aroma koju širi nikako ne prija insektima.

Tamjanika takođe može biti dobar izbor u borbi protiv insekata. Pogotovo ako volite egzotične biljke i ljubitelj ste modernih visećih korpi. Njena eterična ulja pobrinuće se da vas insekti zaobiđu u širokom krugu.

Ruzmarin svojim mirisom takođe može da bude odlična rampa za komarce, a miris je naročito delotvoran dok polako sagoreva. Ovaj trik koristite ako pripremate roštilj. Na žar bacite nekoliko grančica svežeg ruzmarina i komarci vam neće dosađivati dok večerate.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.