OVO DAJETE DECI DA PIJU, A U PITANJU JE TEŠKA OTROVČINA: Bilo smo u zabludi ceo ŽIVOT (VIDEO)
Mleko, Foto: Profimedia

OPREZ

OVO DAJETE DECI DA PIJU, A U PITANJU JE TEŠKA OTROVČINA: Bilo smo u zabludi ceo ŽIVOT (VIDEO)

Kad smo bili mali, stariji su nam stalno govorili da moramo piti mleko kako bismo narasli zdravi i jaki. Ono je bilo ključno za zdravlje naših kostiju i zuba

Objavljeno:

Ipak, sve češće neki lekari upozoravaju da se kravlje mleko ne vari dobro, da kefir nije zdrav i da je maslac glavni krivac za povećani holesterol.

Mnoge drevne tradicije sveta potvrđuju da kravlji proizvodi imaju blagotvorno dejstvo na zdravlje čoveka.

Mišljenje modernih naučnika u vezi skravljim mlekom znatno su drugačija od tih starih gledišta. Mlečna industrija je vrlo agresivna u propagandi, ali stručnjavi tvrde da je mleko izrazito nezdrava namirnica.

Kad smo bili mali, stariji su nam stalno govorili da moramo piti mleko kako bismo narasli zdravi i jaki. Ono je bilo ključno za zdravlje naših kostiju i zuba.

1 / 11 Foto: Profimedia

Novija istraživanja pokazuju da mleko uopšte nije zdravo za nas, jer sadrži opasne bakterije, otrove i pesticide, štetne hormone rasta...

Konzumacija mleka, tvrde naučnici, može da uzrokuje celi niz bolesti među njima i dijabetes, infekciju uha, dermatitis, ekcem i akne, astmu, sindrom iritacije creva i Kronovu bolest.

Mnogi kalcijum u mleku navode kao glavni argument u obranu konzumiranja mleka. Ono što ljudi ne znaju jeste da kalcijum, vezan na belančevine, stvara kazein koji se ne može primiti u ljudskom organizmu na način koji bi bio povoljan za čoveka.

Najbolji je dokaz slaba građa kostura pripadnika zapadnih naroda koji najviše troše mlečne proizvode.

Iako se možda nećete složiti sa ovim tvrdnjama, jer smo naučeni da je mleko zdravo, budite strpljivi i pogledajte dokaze da je upravo suprotno i na osnovu njih možete i sami da zaključite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.