OVU TABLETU NIKAKO NE SMETE DA UZIMATE! Kljukamo se SVAKI DAN, a ne znamo koliko je NUSPOJAVA OPASNA!
Ilustracija, Foto: Profimedia, AP, Ilustracija

šok

OVU TABLETU NIKAKO NE SMETE DA UZIMATE! Kljukamo se SVAKI DAN, a ne znamo koliko je NUSPOJAVA OPASNA!

Budući da svaki četvrti Britanac pati od peludne groznice, 16 miliona Britanaca je u opasnosti od vožnje pod uticajem iako o tome ne znaju ništa, većina

Objavljeno:

Tablete protiv alergijskog rinitisa (peludna groznica) mogu da uzrokuju osećaj pospanosti i umora, što utieče na vaše vozačke sposobnosti

Britanski vozači koji se bore s prolećnom alergijom upozoreni su da im preti novčana kazna od ogromnih 5000 funti, pa čak i zatvorska kazna - ako popiju tablete za peludnu groznicu pre nego što sednu za volan.

To je zato što su neke tablete koje alergičari uzimaju da se suoče sa štetnim uticajem peludi toliko jake da stručnjaci kažu da vas ostavljaju pod uticajem i nesposobnim za vožnju.

Alergijski rinitis (peludna groznica)

Alergijski rinitis je najčešća bolest kod dece izazvana alergijama.

Simptomi uključuju curenje iz nosa i svrab u nosu, kijanje, curenje prozirnog sekreta iz nosa i začepljenje nosa Dete sa alergijama takođe može imati svrab, suženje, crvenilo očiju i česte upale ušiju. Iako poznat kao „peludna groznica“, alergijski rinitis ne dovodi do groznice.

Eozinofili u nosu se mogu raditi kod dece kada postoji sumnja da je hronično curenje iz nosa, kijanje, svrab posledica alergijske reakcije na neki spoljni alergen.

Tablete protiv peludne groznice mogu uzrokovati osećaj pospanosti i umora, što utiče na vaše vozačke sposobnosti i, neverovatno, U Velikoj Britaniji to može rezultirati osudom za vožnju pod uticajem droge.

To je zato što vladino zakonodavstvo koje zabranjuje vožnju pod uticajem ne pravi razliku između zabranjenih droga, lekova na recept i lekova bez recepta.

Saveti za one sa alergijom na putu

Budući da svaki četvrti Britanac pati od peludne groznice, 16 miliona Britanaca je u opasnosti od vožnje pod uticajem iako o tome ne znaju ništa, većina.

Upozorenje sa web stranice za usporedu osiguranja automobila Quotezone.co.uk stiglo je nakon što je Met Office prognozirao da će količina alergena porasti sa srednji na visok nivo.

Dok se vozači takođe mogu zaštititi zatvaranjem prozora na putovanjima i planiranjem kada će voziti kako bi izbegli intenzivne količine peludi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.