1 BILJKU IZBEGAVATE DA JEDETE, A NE ZNATE DA JE PUNA VITAMINA: Izbacuje VIŠAK VODE IZ ORGANIZMA, nema ništa BOLJE
Foto: Printscreen/Youtube/ Mićo Marinković

zdravo je baš

1 BILJKU IZBEGAVATE DA JEDETE, A NE ZNATE DA JE PUNA VITAMINA: Izbacuje VIŠAK VODE IZ ORGANIZMA, nema ništa BOLJE

Normalan rad bubrega je takođe važan za izbacivanje toksina putem urina

Objavljeno:

Ova biljka je delotvorna u ublažavanju upale grla, malokrvnosti, bolesti bubrega, dijareje, hemoroida, a pomaže i u zaceljivanju rana.

Verujemo da ste svi čuli za izreku "zdrav ko dren", koja je nastala zbog biljke čija su lekovita svojstva poznata od davnina.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Mićo Marinković

Drenjine rastu na drvetu drena. Drvo cveta u periodu od februara do aprila, njegovi listovi su žuti, a plodovi sa sazrevanjem postaju crveni. Plodovi se jedu sveži, a svaki deo ove biljke je jestiv i dobar za zdravlje - plod, list, kora, cvet, sveže i osušene koštice.

Dren nije samo dobar za zdravlje, već ga i hedonisti uveliko cene. Francuzi i Italijani, magovi vina i uživanja, poznati su po masovnoj proizvodnji vina i želea od drena, a nezreli plodovi konzerviraju se u slanoj vodi poput maslina.

dren
foto: Profimedia

Dren u značajnim količinama sadrži tanin, pektin i brojne organske kiseline, kao i mnoštvo vitamina, a na prvom mestu vitamin C, kog ima više nego pomorandža u istoj količini.

Kao što je poznato, dren ima brojne zdravstvene prednosti za naše zdravlje, a ovo su samo neke od njih:

1. Detoksikacija organizma

Redovno konzumiranje drenjina poboljšava rad bubrega i jetre, a znamo da je normalan rad jetre važan za eliminisanje toksina iz organizma. Normalan rad bubrega je takođe važan za izbacivanje toksina putem urina.

dren
foto: Profimedia

2. Jača imuni sistem

Drenjina obiluje mineralima kao što su cink, kalijum, bakar, magnezijum, natrijum i gvožđe. Svi ovi minerali veoma su bitni za jačanje imuniteta, te bi zbog toga trebalo da jedete ovu biljku kada je sezona prehlada.

dren
foto: profimedia

3. Izbacuje višak vode iz organizma

Drenjine potpomažu boljem radu bubrega i sprečava zadržavanje vode u organizmu. S obzirom na to da pomaže izbacivanju viška tečnosti iz organizma, doprinose i smanjenju visokog krvnog pritiska.

Ukoliko želite da uvrstite drenjine u svakodnevnu ishranu, obavezno se konsultujte sa vašim lekarom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.