TRI BRZA SAVETA KAKO DA EFIKASNO ISTOPITE MASTI: Budite ''raketa'' do leta dok trepnete!
Badem, Foto: Profimedia

pametna dijeta

TRI BRZA SAVETA KAKO DA EFIKASNO ISTOPITE MASTI: Budite ''raketa'' do leta dok trepnete!

Ako još uvek niste krenuli s mršavljenjem, a to vam je jedan od glavnih ciljeva već duže vreme, onda je sada pravi trenutak da se pokrenete!

Objavljeno:

Verovatno ste poslednjih mesec dana "bombardovani" sa svih strana člancima o novim kupaćim kostimima koji će se nositi ovo leto i top lokacijama na otocima koje ovo leto morate posetiti, te plažama na kojima se morate slikati…

A vama, kao i većini, u ovom trenutku kroz glavu prolazi samo misao kako morate "stisnuti gas" da do leta uspete izgubiti taj višak kilograma i spržiti masti.

Ispod ćete dobiti tri brza saveta koja možete primeniti odmah danas. Na kraju članka vas čeka i moj besplatan vodič "3 tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija" koji vam u kombinaciji s ovih nekoliko saveta iz članka još uvek stigne pomoći da do leta izgubite kilograme, spržite masti i dovedete se u najbolju formu za plažu. Krenimo!

1. Pazite na "skrivene" kalorije

Svaka namirnica ima svoju kalorijsku vrijednost, neke veću a neke manju. Kako god, često se događa da neke namirnice koje unosimo kroz dan uopšte ne doživljavamo kao nešto previše… Ipak, moguće je da ti baš te sitnice "kradu napredak".

Kada se okrećemo nešto zdravijoj ishrani tada se uglavnom pripremaju nekakve salate i to je super, ali treba pripaziti na količinu ulja koja se stavlja kao začin. Isto tako, pazite sa svim umacima koje često koristite. Stavite onoliko koliko vam je stvarno potrebno da obrok bude ukusan. Još jedan dobar savet je da pripazite na količinu mleka i šećera koju stavljate u kafu. Moguće je da pijete nekoliko kafa dnevno što na kraju dana može značajno uticati na mogućnost gubljenja kilograma. Umereno sa svime!

2.Pametno birajte u restoranu!

Ako volite jesti u restoranima ili negde uzeti nešto na "brzaka", nemojte se začuditi što takav pristup ishrani često dovodi do preteranog unosa na kraju dana. U tom slučaju probajte birati zdravije i manje kalorične obroke.

Pljeskavica
foto: Profimedia

Tako je u restoranu pametno uzeti kombinaciju proteina i recimo povrća sa žara. To će vas sigurno zasititi, a opet ćete uneti malo manje kalorija. Što se tiče onih brzinskih odlazaka u pekaru za vreme pauze na poslu - njih pokušajte eliminisati. Radije pripremiti obrok kod kuće I ponesite ga na posao ili jednostavno u trgovini uzmite nešto zdravije, na primer voće i orašaste plodove.

Badem, Bademovo mleko
foto: Profimedia

3. Prilagodite unos sokova i alkohola

Ovo je definitivno nešto što možete primeniti odmah, a napravićete značajnu razliku na kraju dana. Malo ko je toliko zavisan o pićima kao npr. o čokoladi pa s ovim verovatno nećete imati problema.

Alkohol
foto: Profimedia

Ako često pijete gazirana pića pokušajte ih skroz eliminisati. Što se tiče ceđenih sokova od voća, oni su odlična stvar, ali pazi na količinu šećera koja se stavlja u njih - to može biti problem kada se naručuju u kafiću. S alkoholom isto nemojte preterivati i unos probajte svesti na minimum. Kako god, čaša vina nakon ručka neće previše naštetiti i ako vam je užitak slobodno je možete popiti. Ako pijete žestoko, mešajte ga s pićima bez kalorija ili s mineralnom.

(Espreso/Živim.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.