DOKTORKA UPOZORAVA: Ako imate VISOK ŠEĆER, ovu VRSTU HLEBA NIKAKO NE SMETE DA JEDETE, uništavate SRCE i BUBREGE
Hleb, Foto: Profimedia

OREZNO S TIM

DOKTORKA UPOZORAVA: Ako imate VISOK ŠEĆER, ovu VRSTU HLEBA NIKAKO NE SMETE DA JEDETE, uništavate SRCE i BUBREGE

Kada hleb ima dodatak šećera takođe je problematičan je će dodatno povećavati šećer u krvi

Objavljeno: 21:09h

Nismo ni sveni koliko treba da vodimo računa o svemu što jedemo.

Određena količina ugljenih hidrata, neophodna je vašem telu ali treba biti oprezan i paziti šta jedete kada upravljate visokim šećerom u krvi.

1 / 7 Foto: Profimedia

Postoje različite vrste hleba, na primer, koje su zdravije od drugih. Prema rečima doktorice Lise Young, najgori hleb za visok šećer u krvi je onaj od rafiniranih žitarica bez dodanih vlakana.

- Ljudi sa visokim šećerom u krvi treba da jedu hleb bogat vlaknima, sa najmanje tri grama vlakana po kriški - rekla je doktorica.

Dijabetes
foto: Profimedia

Kada hleb ima dodatak šećera takođe je problematičan je će dodatno povećavati šećer u krvi. Vlakna su ta koja pomažu šećera u krvi.

Ako se ne leči na vreme, hiperglikemija može da dovede do trajnog oštećenja zdravlja, poput očiju, bubrega i srca.

Postoje dve vrste ugljeni hidrati a to su prosti i staloženi.

Jednostanostavni se sastoje od šećera poput fruktoze i glukoze, koji imaju jednostavnu hemijsku strukturu koja se sastoji od samo jednog šećera ili dva šećera.

1 / 4 Foto: Printscreen/Yotubube/Moja mala kuhinja

Složeni imaju složenu hemijsku strukturu sa tri ili više šćera povezanih zajedno. Znači da imaju manji neposredni uticaj na šećer u krvi koji uzrokuju da on postepeno raste.

Prema Harvardu ( Harvard TH Chan School of Public Health) hrana poput belog hleba se brzo probavlja i uzrokuje značajne flukacije šećera u krvi. Što može dovesti do povećanog rizika od dijabetesa tipa 2, bolesti srca i prekomerne težine.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.