OVO NAJVIŠE OŠTEĆUJE ZUBE: Evo u kojim slučajevima NIKAKO ne smete da ih perete posle JELA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

HIGIJENA USTA

OVO NAJVIŠE OŠTEĆUJE ZUBE: Evo u kojim slučajevima NIKAKO ne smete da ih perete posle JELA!

Kada je o pranju zuba reč, postoje dve vrste ljudi: oni koji ih peru pre doručka i oni koji to rade nakon njega

Objavljeno: 22:20h

Ukoliko spadate u ovu drugu grupu, postoji mogućnost da, radeći nešto što vam deluje kao veoma korisno, zapravo oštećujete svoje zdravlje.

1 / 3 Foto: Profimedia

Pranje zuba nakon što obroka je najbolji vid borbe protiv bakterija koji štiti vašu gleđ od oštećenja, ali u nekim slučajevima pranje zuba može da radi nešto potpuno suprotno. Kada jedete ili pijete nešto kiselo, poput soka od pomorandže, ceđenoggrejpfruta ili vode sa limunom, citrusna kiselina iz ovih namirnicama može da omekša zubnu gleđ, čime ona postaje slabija.

Ukoliko volite da popijete čašu soka od pomorandže ili da dodate krišku limuna u vodu za doručak, bolje je da ne perete zube 30 minuta nakon jela, kako ne biste oštetili gleđ.

2. Menjate boju zuba

Zubi
foto: Profimedia

Gleđ je tu kako bi zaštitila vaše zube, a ako je ona oštećena, vremenom može da dođe do pojave mrlja i promene boje vaših zuba. Kako biste sačuvali biserno beli osmeh, najbolje bi bilo da perete zube pre doručka.

3. Činite zube osetljivijim

Ukoliko ste nekad osetili iznenadni, oštar bol prilikom komnzumiranja nečeg toplog ili hladnog, zubi su vam osetljivi. Osetljivost može da nastane iz različitih razloga, a jedan od njih je i oslabljena gleđ.

Pošto pranje zuba odmah nakon konzumiranja određene hrane može da poveća osetljivost zuba, bolje je sprečiti ovu neprijatnu nuspojavu i oprati zube pre jela.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.