ŽENE, DOBRO OBRATITE PAŽNJU ŠTA MOŽE DA VAM SE DESI AKO SPAVATE U GRUDNJAKU: Ovakav NIKAKO NE SMETE DA NOSITE
Grudnjak, Foto: Profimedia

zapamtite to

ŽENE, DOBRO OBRATITE PAŽNJU ŠTA MOŽE DA VAM SE DESI AKO SPAVATE U GRUDNJAKU: Ovakav NIKAKO NE SMETE DA NOSITE

Grudnjak može da izvrši pritisak na grudi preko noći , negativno utiče na cirkulaciju u grudima i leđima, što može izazvati probleme sa mišićno-koštanim sistemom

Objavljeno:

Imamo različite navike koje nam omogućavaju da dobro spavamo.

Neki ljudi vole da spavaju sa otvorenim prozorom, drugi goli, ili obavezno u grudnjaku. Poslednju opciju neke žene preferiraju zbog nege grudi. Međutim, ispostavilo se da to i nije tako dobra ideja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Grudnjak je odevni predmet koji neke žene vole, dok ga druge mrze i ne mare za njegovo postojanje. Sve zavisi od ličnih preferencija, da li nosimo grudnjak ili ne. Takođe je stvar udobnosti i sagledavanja aspekata koji se odnose na zdravlje i izgled dojki. Tema spavanja u grudnjaku može biti posebno mučna, jer o tome postoje legende, od priča o povećanju rizika od ozbiljnih bolesti do uveravanja da su grudi preko noći u grudnjaku savršena zaštita od nepotrebnog rastezanja kože. Kako je zaista?

Mogu li spavati u grudnjaku?

Istina je da spavanje u pravilno odabranom grudnjaku ne šteti, a posebno ne pomaže da vaše grudi budu čvrste. Stručnjaci ukazuju da spavanje u grudnjaku može biti rešenje za žene koje je priroda izdašno obdarila, kojima neposlušne grudi otežavaju udobno spavanje . Takođe, trudnicama je možda udobnije spavati u grudnjaku zbog veoma osetljivih i uvećanih grudi.

Koji su nedostaci spavanja u grudnjaku?

1 / 4 Foto: Profimedia

Ali spavanje u grudnjaku nije bez nedostataka. Stalno boravak u grudnjaku otežava koži da diše i povećava njenu vlažnost, što povećava rizik od iritacije ili bubuljica. Grudnjak može da izvrši pritisak na grudi preko noći , negativno utiče na cirkulaciju u grudima i leđima, što može izazvati probleme sa mišićno-koštanim sistemom. Dakle, prividna pogodnost nije uvek vredna rizika.

Koji grudnjak nositi noću?

Mnogo toga zavisi i od grudnjaka u kome idete na spavanje. Svakako mora biti mekana, bez ukrućenja, čipke i nepotrebnih ukrasa. Trebalo bi da je napravljen od prirodnog i prozračnog materijala koji će vas lepo podupirati, ali neće iritirati kožu dojke, što može izazvati iritaciju i rane. Trebalo bi da bude dobro uklopljeno da se ne poremeti cirkulacija krvi i limfe, što nije dobro za poprsje. Grudnjak koji se nosi noću definitivno ne sme biti isti grudnjak koji nosimo tokom dana. I ne vredi nositi sportske grudnjake, koji su vrlo često uz telo i ne dozvoljavaju koži da diše i slobodan protok krvi i limfe.

Uostalom, spavanje sa grudnjakom ili bez njega stvar je individualne odluke, iako ima mnogo indicija da noć provedena bez njega ima nešto više prednosti.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.