NEDOSTATAK 1 MINERALA MOŽE DA VAM UGROZI ZDRAVLJE: Nemate pojma koliko UNIŠTAVATE ORGANIZAM ako GA NE UNOSITE
Umor, Foto: Profimedia

vodite računa

NEDOSTATAK 1 MINERALA MOŽE DA VAM UGROZI ZDRAVLJE: Nemate pojma koliko UNIŠTAVATE ORGANIZAM ako GA NE UNOSITE

Najbogatiji izvori joda su alge, ananas, artičoke, šparoge, morska riba i kuhinjska so

Objavljeno:

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, više od tri milijarde ljudi u svetu živi u zemljama gde vlada nedostatak joda. Pored magnezijuma i selena, jod je jedan od minerala kojeg najviše nedostaje u našem organizmu.

1 / 6 Foto: Profimedia

Jod je veoma važan mineral za pravilan rad štitne žlezde, a samim tim i funkcionisanje našeg organizma u celosti. Posledice nedostatka joda mogu biti umor, depresija, slaba koncentracija. Takođe nedostatak joda može dovesti i do usporavanja metabolizma i samim tim nagomilavanja kilograma. Treba znati i to da je jod odličan za detoksikaciju organizma.

1 / 4 Foto: Profimedia

Jedan od dokaza da su mnogostruko veće količine joda sigurne jeste podatak da su Japanci među najzdravijim narodima na svetu. Oni u proseku konzumiraju oko 13 miligrama joda dnevno, što je oko 80 puta više od preporučenih doza.

Smatra se da zbog toga mogu zahvaliti i na činjenici da su među najinteligentnijim narodima sveta. Jedan od najlakših načina da dobijete dovoljne količine joda jeste da koristite jodiranu so i jedete hranu bogatu jodom. Najbogatiji izvori joda su alge, ananas, artičoke, šparoge, morska riba i kuhinjska so.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.