ČAJ OD LEKOVITOG BILJA: Pije se DVA puta dnevno, pomaže u JEDNOJ VELIKOJ STVARI KOJA SKORO SVE MUČI
Čaj, Foto: Profimedia

ZDRAVLJE NA PRVOM MESTU

ČAJ OD LEKOVITOG BILJA: Pije se DVA puta dnevno, pomaže u JEDNOJ VELIKOJ STVARI KOJA SKORO SVE MUČI

Evo i prvog načina kako izbaciti šlajm iz grla uz pomoć belog sleza

Objavljeno:

Ukoliko se grip i prehlada ne odleže kako treba, što podrazumeva barem desetak dana strogog mirovanja, oslabljeni organizam idealna je podloga za razvoj bakterija i virusa

Uporan kašalj karakterističan je simptom bakterijskih ili virusnih infekcija disajnih organa, koje prati i gusti sekret u grlu, sinusima i plućima, koji je zalepljen za zidove naših bronhija te se vrlo teško izbacuje. Kako izbaciti šlajm prirodnim putem?

Ukoliko vas muči šlajm u grlu i plućima, fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi lekovitog bilja koji podstiču izbacivanje šlajma i ublažavaju uporni kašalj. Za eliminisanje gustog i nagomilanog sekreta fitoterapeuti preporučuju napitke na bazi korena belog sleza, žalfije, lovora i crne rotkve.

Evo i prvog načina kako izbaciti šlajm iz grla uz pomoć belog sleza: Preliti kašiku usitnjenog korena belog sleza sa 2 dl hladne vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 6 do 8 sati, a zatim procediti i piti u manjim gutljajima.

Ovako pripremljen čaj za iskašljavanje šlajma, pijte do dva puta dnevno i to bez šećera i rezultati neće izostati.. Kao izuzetno efikasan prirodni lek za bolje izbacivanje šlajma kod dece i odraslih pokazao se beli slez u zanimljivoj čajnoj mešavini sa lanenim semenkama i žalfijom…

1 / 5 Foto: Profimedia

Pomešati po kašiku korena belog sleza, kašiku lanenog semena i kašiku suve žalfije. Sipati 2,5 decilitra vode u šerpu, pa dodati 100 g žutog šećera. Kada se šećer otopi, dodati mešavinu biljaka i jedan limun dobro opran i sečen na kriške. Kuvati na umerenoj temperaturi 15 minuta, a zatim skloniti sa šporeta i procediti. Uzimati kašičicu sirupa 4 puta na dan sve dok se ne oseti poboljšanje. Sirup za iskašljavanje šlajma je najbolje čuvati u frižideru. Kako izbaciti šlajm iz pluća kod odraslih uz pomoć crne rotkve i crvenog luka?

Sipati u blender 2,5 decilitra limunovog soka, jednu punu šolju meda, jednu osrednju glavicu crvenog luka isečenog na komade, šest čenova belog luka i jednu veću crnu rotkvu, oljuštenu i isečenu na komadiće. Blendati sve dok se ne dobije fina homogena smesa. Zatim sipati u staklenu teglu i čuvati u frižideru, pa ostaviti da odstoji nedelju dana. Nakon toga, tri puta dnevno uzimajte ovaj sirup za iskašljavanje šlajma i to po jednu kašiku, 30 min. pre glavnih dnevnih obroka.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.