EVO ZAŠTO JE OPASNO DA JEDETE TUNJEVINU!
Tunjevina, Foto: Printscreen

važno

EVO ZAŠTO JE OPASNO DA JEDETE TUNJEVINU!

Unos tunjevine mora da bude ogroman kako bi došlo do ovakvog trovanja, ali neki sportisti dnevno pojedu i preko 5 konzervi tunjevine, pa za njih postoji ozbiljan rizik

Objavljeno:

Verovatno volite da jedete tunjevinu, pogotovu ako se bavite sportom. Odličan je izvor proteina i hranjivih supstanci koje vam pomažu da regenerišete telo posle treninga. Unos tunđevine takođe smanjuje rizik od srčanih i moždanih oboljenja, ali ipak, doktori širom sveta savetuju da prevelik unos tunjevine može biti opasan.

Tunjevina, kao i druge morske ribe, u sebi sadrži malu količinu žive. Svi znamo da je živa neverovanto otrovna i opasna po ljudski život. Na sreću, ribe u sebi sadrže male količine žive. Problem nastaje kada ljudi počnu da unose preveliku količinu tunjevine. Dakle, ako previše konzumirate tunjevinu postoji šansa da se otrujete živom i na taj način ugrozite sebi život. Naravno unos tunjevine mora da bude ogroman kako bi došlo do ovakvog trovanja, ali neki sportisti dnevno pojedu i preko 5 konzervi tunjevine, pa za njih postoji ozbiljan rizik.

1 / 7 Foto: Profimedia

Jedna konzerva tunjevine u sebi sadrži 18.11 mikrograma žive, dok ista količina Albakor tunjevine sadrži 49.53 migrograma žive.

Sportisti i ljubitelji ribe, obratite pažnju i povedite računa. Ako volite ribu i tunjevinu setite se da zajedno sa proteinama i omega kiselinama unosite i živu. Ne preterujte sa tunejvinom i jedite umereno, jer kao što naše bake kažu „Sve u velikim količinama nije dobro“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.