POSLUŠAJTE
SMRTONOSNA NAMIRNICA KOJU SRBI MASOVNO JEDU! Imamo je svi u kuhinjskoj fioci, a zapravo nas može UBITI
Smatraju da ljudi ne treba da izbegavaju, već da razmotre opsciju sorte koji ima nizak novo arsena, kao što je basmati, a ne celo zrno
Naučnici su došli do šokantnog otkrića, vezanog upravo za ovu namirnicu. Globalno je procenjeno, da je arsen koji se nalazi u zrnu, kriv za preko 50 hiljada preuranjenih smrti godišnje.
Navodno, jedenje previše pirinča povećava rizik od srčanih problema, koji mogu dovesti do umiranja.
Pirinač se širom sveta koristi kao dijetalni obrok na koji se oslanjaju milioni ljudi.
Arsen se prirodno javlja u tlu i povećava se na mestima gde su za navodnjavanje koristili herbicide na bazi arsena ili vodu obloženu toksinom. Pirinač se uzgaja u poplavljenim uslovima i to izvlači arsen iz zemlje i vodu, pre moguće apsorpcije biljaka.
Pirinač je posebno pogođen, jer arsen oponaša druge hemikalije koje je biljka apsorbovala preko svog korenskog sistema, omogućavajući toksinu da zaobiđe biljnu odbranu.
Naučnici sa Univerziteta Salford u Mančesteru, pročavali su konzumiranje pirinča i učestalost kardiovaskularnih bolesti izazvanih izlaganjem arsena. Uzeli su u obzir i druge faktore, kao što su gojaznost, starost i pušenje.
David Polia, profesor sa Univerziteta, rekao je da najviše potrošača ima u Engleskoj i Velsu, kao i da oni mogu biti pod većim rizikom od smrti zbog problema sa kardiovaskularnim sistemom, usled izloženosti neorganskom arsenu.
On objašnjava da je rizik povećan i iznosi oko šest procenata. Smatraju da ljudi ne treba da izbegavaju pirinač, već da razmotre opsciju sorte pirinča koji ima nizak novo arsena, kao što je basmati, a ne celo zrno.
(Espreso / Objektiv)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!