IZBORITE SE SA NADUTOŠĆU STOMAKA UZ OVIH 7 NAMIRNICA: Potreba za hranom će NESTATI OČAS POSLA
Namirnica, Foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

rešenje je tu

IZBORITE SE SA NADUTOŠĆU STOMAKA UZ OVIH 7 NAMIRNICA: Potreba za hranom će NESTATI OČAS POSLA

Kako biste sprečili ovaj neprijatan osećaj, bilo bi poželjno da svakodnevno konzumirate neku od ovih namirnica

Objavljeno:

Nadutost stomaka pojava je koju je gotovo svaki čovek nekada osetio i složićete se da nije nimalo prijatan osećaj. Za nadimanje stomaka je, pored dehidratacije, najveći krivac i pogrešan odabir namirnica.

Ovo stanje karakteriše neprijatan osećaj u stomaku, zbog čega je on tvrd i nadut posle unete hrane. Neke namirnice pospešuju osećaj nadutosti u stomaku, ali ima i onih koje će vam pomoći da takvu pojavu uklonite.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kako biste sprečili ovaj neprijatan osećaj, bilo bi poželjno da svakodnevno konzumirate neku od ovih namirnica:

1 / 4 Foto: Profimedia

1. Jogurt

Probiotičke bakterije koje se nalaze u jogurtu održavaju digestivni sistem zdravim, što smanjuje pojavu gasova i nadimanje. Za ravan stomak, nutricionisti preporučuju svakodnevno konzumiranje običnog ili grčkog jogurta.

2. Bademi

Ukoliko osećate nadutost bilo bi poželjno da grickate bademe, ali povedite računa da nisu posoljeni, jer so podstiče nadutost. Bademi su bogati vitaminom E koji je odličan za mladoliki izgled kože, a obiluju proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

Badem, Bademovo mleko
foto: Profimedia

3. Celer

Celer sadrži dosta vode koja pomaže telu da se očisti od toksina. Pokazao se kao sjajan diuretik i borac protiv nadutosti, pa ga nutricionisti često preporučuju za rešavanje ovog problema.

Celer
foto: Profimedia

4. Zeleni čaj

On je prirodni antioksidans koji je odličan za zdravlje celog organizma, a takođe je i blagi diuretik pa može da pomogne u ublažavanju nadutosti.

Ishrana, Kreme, Detoks, Zdravlje, Lešnik, Paradajz, Zeleni čaj, Sunčanje, Suncokret
foto: Profimedia

5. Banane

Banane imaju najveću količinu kalijuma - minerala koji pomaže kod oslobađanja tela od gasova. Kalijum je odličan za otklanjanje problema sa nadimanjem, ali i regulisanje unosa natrijuma.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

6. Špargla

Špargla ima probiotski efekat koji podstiče rad probave i čisti creva. U 100 grama špargle ima samo 35 kalorija, pa u tom specijalitetu možete da uživate koliko želite.

špargle
foto: printscreen/youtube/swnstv

7. Braon pirinač

Zbog skroba i vlakana koje sadrži, pirinač se lako vari i pomaže da se stomak vrati u "normalan" oblik. Ono što braon pirinač čini tako dobrim izborom jeste činjenica vas sitim i smanjuje potrebu za hranom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.