DA LI "PONOS" MOŽE DA SE POLOMI? Ovo je ISTINA
Ilustracija, Foto: Profimedia

možda niste znali

DA LI "PONOS" MOŽE DA SE POLOMI? Ovo je ISTINA

Ovo stanje penisa se često manifestuje pucketanjem, a ako neko ima jake bolove u predelu penisa, koji su povezani s modricama, otokom ili gubitkom erekcije, trebalo bi hitno da potraži medicinsku pomoć

Objavljeno: 10:51h

Iako je istina da penis nema nijednu kost koja bi mogla da se stvarno polomi, nije nemoguće da vam se, dok je polni organ u erekciji dogodi povreda koja boli kao sam đavo. Prelom penisa predstavlja težak oblik povrede koja nastaje prilikom savijanja penisa u erekciji, koja se javlja kada se membrana (lat. tunica albuginea) pocepa. Ovo stanje penisa se često manifestuje pucketanjem, a ako neko ima jake bolove u predelu penisa, koji su povezani s modricama, otokom ili gubitkom erekcije, trebalo bi hitno da potraži medicinsku pomoć.

1 / 4 Foto: Profimedia

Ovaj problem pokidane membrane se uspešno rešavaju operacijom, koja traje oko sat vremena i radi se pod totalnom anestezijom. Ukoliko ne uradite operaciju, jer možda ne osećate prevelike bolove, morate imati na umu da parcijalno ili kompletno pucanje tunica albuginea može da dovede do većih problema, poput erektilne disfinkcije ili devijacije penisa. Urolozi Medicinskog centra u Sijetlu tvrde da postoji na desetine zabeleženih slučajeva s prelomom penisa, a apeluju da su muškarci u 20-im i 30-im godinama u većoj opasnosti da dožive ovu nezgodu, budući da uglavnom imaju buran i aktivan seksualni život . Međutim, ovakvi slučajevi su zabeleženi i kod muškaraca u 40-im i 50-im godinama.

(Espreso / Moj portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.