OVO ĆE ZAPANJITI ŽENE! Utvrđeno koliko se muški polni organ uveća tokom erekcije
Foto: Profimedia

DA LI ZNATE?

OVO ĆE ZAPANJITI ŽENE! Utvrđeno koliko se muški polni organ uveća tokom erekcije

Penis normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine

Objavljeno:

Najveći broj muškaraca tokom erekcije “dobije” manje od četiri centimetra u dužini penisa, kako pokazuje istraživanje američkog Univerziteta “Irvine” iz Kalifornije.

Njihovi istraživači proučavali su 274 muškarca.

Testirali su ih na erektilnu disfunkciju, a potom su im u podnožje genitalija ubrizgali materije koje proširuju krvne žile. U isto vreme su bili izloženi audiovizualnoj seksualnoj stimulaciji.

Ustanovili su kako su polni organi 74 odsto učesnika porasla za četiri ili manje centimetara. Kod preostalih 26 odsto penis je u proseku bio veći za 5, 3 centimetara u odnosu na opušteno stanje. Tokom straživanja prosečna dužina penisa u erekciji iznosila je 15, 5 centimetara.

1 / 6 Foto: Printscreen/Instagram

Istraživači kažu kako je slabija erekcija zabležena kod muškaraca starijih od 55 godina koji imaju različite upale u telu, što smanjuje protok krvi i elastičnost tkiva, a to negativno utiče na rast polnog organa tokom erekcije.

Penis normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može se smanjiti do tri centimetra, što se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz žile.

Američki istraživači su utvrdili i da rasa ili činjenica da li je muškarac singl nema baš nikavog uticaja na to koliko se polni organ menja u erekciji. Takođe, ni veličina penisa ne određuje broj centimetara koji penis dostigne tokom erekcije, čak je primećeno da je veća verovatnoća da muškarci sa manjim penisima u opuštenom stanju imaju bolju erekciju.

Zanimljivo je međutim da pušači rizikuju da im erekcija ne bude najbolji saveznik. Naime, za stvaranje erekcije ključan je protok krvi, a cigarete sužavaju žile i prave probleme s cirkulacijom, a samim tim i sa dopremom krvi u penis. Na koncu svega to može da rezultira manjim polnim organom u erekciji.

(Espreso / Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.