OVO SU 3 NAJBOLJA PROBIOTIKA IZ PRIRODE: Podstiču lakše varenje, probavu i umanjuju rizik od infekcije
Foto: YOUTUBE/DELICIOUS HOME COOKING

značiće svima

OVO SU 3 NAJBOLJA PROBIOTIKA IZ PRIRODE: Podstiču lakše varenje, probavu i umanjuju rizik od infekcije

Redovno konzumiranje hrane bogate probioticima poput kiselog kupusa može da umanji rizik od razvoja infekcija poput prehlade i infekcije mokraćnih puteva

Objavljeno:

Verovatno ste čuli da su probiotici prirodna sredstva puna dobrih bakterija koja blagotvorno deluju na našu crevnu floru i po mišljenju naučnika podstiču razvoj dobrih bakterija u crevima.

Međutim može doći do disbalansa dobrih bakterija u određenim zdravstvenim stanjima kao što je gojaznost, metabolički sindrom, dijabetes tip dva, zatim kod nezdravih prehrambenih navika, faktori životne sredine takođe mogu da utiču kao i upotreba antibiotika.

Zato je najbolja hrana za nas ona koja je puna dobrih bakterija, a to je mahom prirodno fermentisana hrana.

1 / 5 Foto: Profimedia

1. Jogurt

Jogurt je jedan od najpoznatijih probiotika, koji sadrži dobru bakteriju po imenu "lactobacillus orbifidobacteria". Pored toga, jogurt je odlično rešenje za probleme sa grčevima, gasovima i drugim stomačnim problemima.

1 / 4 Foto: Profimedia

2. Kiseli kupus

Jača imunitet, poboljšava probavu i smanjuje stres. Niskokalorično, a superhranjivo povrće jedinstven je spoj vitamina A, B, C, E i K, minerala mangana, selena, kalcijuma, kalijuma, magnezijuma i omega-3 masnih kiselina.

Kiseli kupus
foto: Profimedia

Redovno konzumiranje hrane bogate probioticima poput kiselog kupusa može da umanji rizik od razvoja infekcija poput prehlade i infekcije mokraćnih puteva.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YT/SIMPLE FOOD

3. Sirevi

Prirodni probiotici se mogu naći u sirevima poput mocarele, čedara i gaude. Svejedno je da li je to mladi sir od kozjeg, ovčijeg ili kravljeg mleka, ali su kozji i ovčiji proizvodi uvek poželjniji zbog manje kazeina i laktoze u mleku od krave.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.