NIKADA NE BISTE POMISLILI DA SE SVINJSKA MAST UPOTREBLJAVA I ZA OVE STVARI: Pašćete u žestoku nevericu!
Svinjska mast, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

svinjska mast

NIKADA NE BISTE POMISLILI DA SE SVINJSKA MAST UPOTREBLJAVA I ZA OVE STVARI: Pašćete u žestoku nevericu!

Ali sadrži mnogo više mononezasićenih masti, koje su povezane sa smanjenim rizikom za razvoj kardiovaskularnih bolesti. Takođe, domaća ne sadži transmasti.

Objavljeno:

Svinjska mast poznata je po svojoj hranjivoj vrednosti, bila je dugo glavni sastojak svakog jela. Mnogi su danas u zabludi kada misle je nezdrava i biraju pre ulje ili puter.

Ali sadrži mnogo više mononezasićenih masti, koje su povezane sa smanjenim rizikom za razvoj kardiovaskularnih bolesti. Takođe, domaća ne sadrži transmasti.

Naše bake su svinjsku mast koristile u kozmetičke svrhe. Koža im je uvek bila lepa, nežna i puna elastina.

Bore su dolazile u kasnijim godinama jer je ova metoda itekako jaka i puna benifita, pa čak i danas je osnovni sastojak u nekim kremama. Šta više to su i najbolje kreme, što manje hemikalije, to je bolje za lice.

Takođe se smatra da ukoliko imate problem sa bubuljicama, možete da ih namažete opranom svinjskom mašću i one će u jako kratkom roku nestati.

Mast
foto: Novi.ba

Kako ova mast ima neprijatan miris, potrebno je oprati u devet voda i na kraju dodati neki prirodan miris u nju, čisto radi lepšeg osećaja dok je na vama.

Osim što je dobra za bore, akne, bubuljice, dobra je i za sve suve delove na telu, pete ili laktove. Mažite svako veče pred spavanje i videćete kako se grubi delovi pretvaraju u mekanu kožu.

Ako imate problem sa suvom i ispucalom kosom, nanesite mast na krajeve i držite oko 15-20 minuta. Najbolje da mast nanesete na prljavu kosu, a kada je isperete, drugo ispiranje neka bude sa čajem od kamilice, pa je zatim opet ispetire vodom.

Ako volite prirodnu negu, i kozmetiku, ovo je prava priča za vas.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.