NE UBIJAJTE ORGANIZAM: Dr Nenadić upozorava - ovo RAZARA METABOLIZAM
Dijeta, Foto: Profimedia

oprez!

NE UBIJAJTE ORGANIZAM: Dr Nenadić upozorava - ovo RAZARA METABOLIZAM

Nutricionista doktor Predrag Nenadić za Objektiv ističe da nijedna dijeta nije dobra, kao i da nikakav čaj, sok ili detoks ne mogu da pomognu u slabljenju telesne mase.

Objavljeno:

Nakon što je legendarni australijski kriketaš Šejn Born (52) preminuo jer je držao ekstremnu tečnu dijetu koja se bazirala na sokovima i čajevima za prečišćavanje toksina iz tela , stručnjaci upozoravaju na opasnost od ovakvog “instant rešenja” za mršavljenje.

Nutricionista doktor Predrag Nenadić ističe da nijedna dijeta nije dobra, kao i da nikakav čaj, sok ili detoks ne mogu da pomognu u slabljenju telesne mase.

Kad dođe do mršavljenja, neophodna je suplementacija, jer se na taj način gube elektriliti koji mogu da ugroze život, što se desilo kod sportiste. Zbog toga su elektroliti, kalijum, magnezijum, natrijum, gvožđe i selen krucijalni za balans u organizmu. Svaka dijeta mora da bude pod kontrolom lekara ili nutricioniste jer se istovremeno mora kontrolisati krvni pritisak, ali i sve ono što se ne vidi na prvi pogled, a predstavlja skrivenu opasnost po organizam. Samo na taj način možete bezbedno da smršate – kaže doktor Nenadić.

1 / 4 Foto: Profimedia

Detoksikacija i mršavljenje nisu isto

On upozorava da detoksikacija nije ravna mršavljenju, te da su oni koji se podvrgavaju ovakvim terapijama u zabludi.

– Mršavljenje nastaje onda kada se organizam liši suviše energije i kada počne da traži tu energiju u sopstvenom organizmu, dok je detoksikacija čišćenje organizma od suvišnih toksina. Kad se tope masti koje se nalaze u potkožnom tkivu, one apsorbuju toksine i njih ne možete da sperete detoksom. Morate da ih potrošite. Svi ti napici su izmišljeni, a opasnost od njihovog korišćenja je i te kako velika.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.