OVIM TRIKOM PREPOLOVITE KALORIJE SENDVIČA: Od sada ga jedite BEZ BRIGE
Sendvič, Foto: Profimedia

ishrana

OVIM TRIKOM PREPOLOVITE KALORIJE SENDVIČA: Od sada ga jedite BEZ BRIGE

Somun koji dobijamo uz roštilj ili sendvič ima 275 kalorija. Verovali ili ne, ukoliko samo uzvadite sredinu možete da smanjite broj kalorija za 100.

Objavljeno:

Zbog posla i brzog načina života ne stižemo da spremimo zdrav obrok kod kuće, pa većina nas dolazi na posao sa sendvičima i kiflama za ručak – time ubijamo naše telo i nabacujemo neželjene kilograme.

Evo kada trebate da jedete hleb ako želite da smršate - samo tada !

Somun koji dobijamo uz roštilj ili sendvič ima 275 kalorija. Verovali ili ne, ukoliko samo uzvadite sredinu možete da smanjite broj kalorija za 100. Unutrašnjost somuna koju izdubite neće se naći u vešem želucu i varenjem pretvoriti u nepotrebne masti.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/RTV

Slično je i sa kiflama za sendviče. Kifla za sendviče sa susamom od 70 grama ima čak 200 kalorija. Ukoliko se ipak opredelite da smažete sendvič za ručak, izvadite ovaj vazdušasti deo testa iz kifle i napunite je povrćem i mesom.

Sa hlebom isto vodite računa jer on broji od 216 do 269 kalorija u 100 grama pa bi valjalo i ovde izbegavati sredinu i birati hlebove od celog zrna žitarica.

Testenina jako goji pa se ograničite na male porcije jer i tu možemo da unesemo od 148 do 390 kalorija u 100 grama. Zemičke u sebi kriju 280 kalorija, a proja 282 kalorije u 100 grama. Najveće "zlo" među pecivom su pita sa sirom sa 740 i sa mesom sa 780 kalorija u 250 grama.

Potrudite se da ograničite unos testa, a ako baš morate ili ne možete da mu odolite izvadite sredinu i tako poštedite sebe dodatnih kalorija.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.