OVA PLAVUŠA JE BOLJA I OD KLAUDIJE ŠIFER: Kao VINO JE, a da vidite tek KAKO PROVOCIRA (FOTO)
Foto: Instagram

KAKVA JE!

OVA PLAVUŠA JE BOLJA I OD KLAUDIJE ŠIFER: Kao VINO JE, a da vidite tek KAKO PROVOCIRA (FOTO)

Valerija Maca je tada iz gradića Rozario u Argentini, otišla u Buenos Ajres gde je učestvovala u izboru za Mis

Objavljeno: 11:32h

Od rodne Argentine do svetlosti reflektora modnih revija, gde je bila prepoznata za samo nekoliko meseci, Valerija Maca je dospela na listu najpoznatijh supermodela devedesetih. Svojom harizmom i dan danas pleni.

Sve je počelo 1986. godine, kada je Roberto Đordino, poznati Sicilijanski frizer otkrio tada četrnaestogodišnju devojčicu plave kose i plavih očiju. Zahvaljujući njegovom oku ali i talentu, Valerija Maca je tada iz gradića Rozario u Argentini, otišla u Buenos Ajres gde je učestvovala u izboru za Mis gde je i osvojila prvu nagradu.

Odmah nakon toga je dobila priliku da se slika za naslovnu stranu Argentinskog izdanja magazina El, ali je tek 1996 godina bila ona koja ju je lansirala u zvezde. Bila je svuda na naslovnicama: magazina Vog, Harpers Bazara, Sports Ilustrejted, nosila je modele na pisti tadašnjih modnih velikana-Kricije, Kavalija, Armanija i Valentina.

1 / 3 Foto: Instagram

Italija ju je prigrlila još više nakon učestvovanja na Festivalu San Remo, gde je imala ulogu voditelja.

Za razliku od mnogih svojih koleginica, Valerija Maca je uspela da napravi karijeru i pored one supermodela. Pojavila se u nekoliko filmova, vodila brojne TV emisije, pa je prelazak iz modnog na televizijski život bio logičan sled.ž

Valerija Maca
foto: Instagram

9. maja 1998. godine, Valerija Maca se udala za biznismena Alehandra Gravijera u Buenos Ajresu. Venčanje je održano na hipodromu sa 1500 gostiju.

Par ima četvoro dece: Baltazara, Ticijana, Benisija i Tainu. Žive u Buenos Ajresu. Ona danas ima 49. godine i izgleda kao da je za nju vreme stalo.

Valerija Maca
foto: Instagram

(Espreso/Kurirstiil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.