ESPRESO VODIČ - URADI SAM! 5 novogodišnjih UKRASA koje svi možete da napravite za POLA SATA, PRATITE SAVETE! (FOTO)
Ukrasi, Foto: Espreso

PROBAJTE

ESPRESO VODIČ - URADI SAM! 5 novogodišnjih UKRASA koje svi možete da napravite za POLA SATA, PRATITE SAVETE! (FOTO)

Ako imate decu, animirajte ih i zabavite ovim akivnostima, a njima će to sigurno ostati ceo život u pamćenju

Objavljeno:

Novogodišnji ukrasi nam pružaju osećaj da su praznici tu i čini se da naš dom čine još toplijim. Iako ih je moguće naći u različitim tipovima prodavnica i njihov izgled oduševljava probajte sa nama da napravite neke od njih.

UKRAS ZA STO OD FLAŠE

Ovaj ukras sam nazvala "lažna jelka", jer izgleda kao jelka, a za nju vam je potrebna samo flaša i par ukrasa kako bi izgledala što lepše. Odaberite kako želite da izgleda i u kojoj boji, a ja sam odabrala zeleni kako bi što više podsećao na jelku. Obmotajte i zalepite ukras oko flaše, a na njega zakačite bilo šta. Ja sam u ovom slučaju imala plišane kuglice u crvenoj boji koje su se odlično uklopila. Za kraj dekoracije odlučila sam da presavijem ukrasnu salvetu i stavim je na vrh moje "jelke".

1 / 4 Foto: Espreso

SNEŠKO OD STIROPORA

U bolje snabdevenim supermarketima i knjižarama možete naći ovu kuglice od stiropora koje su idealne za kreativce. Možete ih obojiti kako želite i ukrasiti sjajem ili biloćime što vam padne na pamet. Ja sam odlučila od njih da napravim Sneška i da uz pomoć još nekih ukrasnih vezica koje sam našla opremim sneška sa svim potrebnim. Kao kapu sam odlučila da mu stavim ostatak od starog ukrasa, ali možete upotrebiti i čep od flaše, koga čak nije potrebno ni lepiti, već samo utisnuti u stiropor. Njegov izgled sam malo "začinila" sjajnim sprejem, kako bi bio što više novogodišnji.

1 / 2 Foto: Espreso

ORIGINALNI UKRASI

Od pomenutih kugli stiropora odlučila sam da napravim i obične ukrase po svojoj želji. Obojila sam ih markerom i nalepila na njih nalepnice koje su mi se najviše svidele, a ovog puta su to bile lepljive zvezdice. Malo parče kanapa upotrebila sam kako bih mogla da ih okačim na jelku, te možete videti kako je to na kraju izgledalo.

1 / 3 Foto: Espreso

SNEŠKO OD STARE ČARAPE

Moram da vam priznam da mi je ovaj ukras omiljen, jer sam pustila mašti na volju i po mom mišljenju ispao je "šašav". Uzmite bilo koju staru čarapu i napunite je pirinčem, a onda zavežite na dva mesta kako biste Snešku definisali telo. Pomenute vezice iskoristila sam da mu napravim ruke i šal, a vrh čarape sam izrezala makazama nekoliko puta kako bi imao i "frizuru".

1 / 3 Foto: Espreso

ZVEZDA

Ova zvezda može biti idealna kao ukras koji ćete okačiti negde i sa poonosom reći da ste je vi napravili. Za nju vam je potrebno 10-ak kesa koje ćete izrezati (možete pogledati na fotografiji na koji način). Označite sredinu papira, a visina neka vam bude oko 10 santimetara. Kada sve kese isečete lepite ih jednu preko druge, ali lepak nanosite u obliku obrnutog slova T. Na kraju zalepite prvu i poslednju kesu i odmah ćete dobiti željeni oblik. Probušite rupu i provucite konac ili kanap, kako biste mogli da je okačite, a možete je držati i na nekoj površini.

1 / 4 Foto: Espreso

Ovo su samo neki od primera koji vam neće oduzeti puno vremena, a dobićete originalne ukrase koje ste vi napravili. Ako imate decu, animirajte ih i zabavite ovim akivnostima, a njima će to sigurno ostati ceo život u pamćenju. Oplemenite svoj prostor i načinite ga toplim domom. Espreso vam želi srećne praznike.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.