4 KODEKSA POSLOVNOG STAJLINGA: Budite dama u svakoj prilici!
Ilustracija, Foto: Emilija Jovanović

moda

4 KODEKSA POSLOVNOG STAJLINGA: Budite dama u svakoj prilici!

Osim mašte, preporuka je da se vodite ovim modnim pravilima da biste izgledali dobro

Objavljeno: 19:33h

U firmama uglavnom postoji kodeks oblačenja kojeg morate da se pridržavate.

Međutim, poslovna odeća ne mora uvek izgledati dosadno. Na vama je da budete maštoviti i da osmislite svoju odevnu kombinaciju na kojima će vam svi pozadiveti.

Osim mašte, preporuka je da se vodite ovim modnim pravilima da biste izgledali dobro.

1. Pravi kroj

Vodite računa da vam kroj i veličina u potpunosti odgovaraju. Ako nosite previše usku odeću, možda ćete izgledati vulgarno, a to svakako nije deo kodeksa poslovnog stila. U previše širokoj garderobi možda ćete ostaviti utisak neuredne osobe, pa pokušajte da izbegnete i jedno i drugo. Birajte krojeve koji vam stoje kao saliveni i ističu vašu figuru.

2. Birajte komade koji su u trendu

Investiranje u kvalitetne komade koji će vam drugo trajati se isplati, zato ne bi trebalo da štedite kad je poslovna garderoba u pitanju. Bolje je da imate nekoliko kvalitetnih komada, nego veliku količinu garderobe koja je nekvalitetna i koju ćete uskoro morati da zamenite.

Svaka poslovna žena u svom garderoberu mora imati barem dva dobro krojena sakoa, crne pantalone i nekoliko klasičnih haljina za svaki dan. Uz ove osnovne komade, lako ćete praviti najrazličitije stajlinge.

3. Noste veš koji vam u potpunosti odgovara

Dobar donji veš je vrlo bitan kako bi garderoba izgledala lepo na vama. Izbegavajte veš koji vam se ocrtava ili se useca u kožu.

4. Držite se jednostavnih kombinacija

Kada je poslovno okruženje u pitanju, najbolje je birati jednostavnije boje. Print je dozvoljen, ali samo ako nije previše napadan. Birajte klasiku jer sa njom nema greške. Pošto ste ograničeni sa izborom boja, budite slobodni da se u tom slučaju poigrate sa teksturom garderobe.

(Espreso/stil.kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.