PREPORODITE SVOJ DOM BEZ OBZIRA NA BUDŽET: Stručnjak otkriva savete koji će vašu kuću promeniti iz korena
Kuća, Foto: Promo

pogledajte

PREPORODITE SVOJ DOM BEZ OBZIRA NA BUDŽET: Stručnjak otkriva savete koji će vašu kuću promeniti iz korena

Osnivač časopisa za održavanje zdravih domova dao je savet kako da učinite dom zdravijim mestom bez obzira na vaš budžet ili životnu situaciju

Objavljeno: 21:39h

Tokom pandemije, domovi su bili mesto gde su ljudi provodili najviše vremena.

To je postalo mesto radnog i društvenog života s najužom porodicom, te prostor za spavanje i opuštanje i može uticati na mentalno i fizičko zdravlje.

Osnivač časopisa za održavanje zdravih domova dao je savet kako da učinite dom zdravijim mestom bez obzira na vaš budžet ili životnu situaciju.

Odaberite prave boje

Tamni zidovi i boje jesu dobre, ali će sprečiti da svetlo dopire u prostoriju, što znači da vam je potrebno više električnog svetla koje i te kako može poremetiti san. Oliver predlaže da se stopite s bojama u prirodi - plava uvek podseća na vodu i bazen. Boje poput žute su toplije i društvenije jer podsećaju na sunce, a crvena i narandžasta na zrelo voće i bobice. Upravo će to stvoriti osećaj smirenosti ili osećaj energije.

Osvetljenje

Izrazito je važno svetlo kakvo imate u svome domu. Ono pomaže i u stvaranju uravnoteženog cirkadijalnog ritma koji uveliko utiče na raspoloženje i ponašanje. Što ste više izloženi prirodnom svetlu tokom dana, cirkadijalni ritam biće uravnotežen i pripremiti vas bolje za noćni san.

Obratite pažnju na kvalitet vazduha u domu

Budite svesni svakog novog mirisa koji imate kod kuće, posebno ako bi taj miris mogao ukazivati na vlagu. Važno je redovno provetravati dom, često otvarati prozore i proveravati filtere.

Neka spavaća soba bude vaše utočište za san

Spavaća soba uvek mora biti prioritet. Idite linijom minimalizma, izbegavajte jake šare već birajte smirene i opuštajuće boje poput nijansa plavih i zemljanih tonova. Biljka koja se preporučuje u ovoj prostoriji je "svekrvin jezik" (sabljica).

Stvorite produktivan radni prostor

Oliver predlaže da svoj sto postavite kraj prozora kako biste bili što više izloženi prirodnom svetlu, a sam pogled na prirodu pomaže da vratite energiju, zaustavite nakupljanje stresa, smanjite umor i brže vratite produktivnost.

(Espreso/Lepotaizdravlje)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.