ZLATNA PRAVILA ZA ŠMINKANJE OČIJU U ČETRDESETIM! 7 koraka i bićete kraljice svake proslave
Ilustracija/Šminkanje očiju, Foto: print screen facebook / Marie Claire

odlični trikovi

ZLATNA PRAVILA ZA ŠMINKANJE OČIJU U ČETRDESETIM! 7 koraka i bićete kraljice svake proslave

Izbegavajte korišćenje tečnog ajlajner jer on stvara debele linije koje nikako ne pristaju starijoj koži

Objavljeno:

Kako starimo, tako se i pravila u šminkanju menjaju.

Ponekad šminkanje teže pada osobama u starijoj dobi jer se koža s godinama promenila.

Dešava se i da ne znamo na koje načine da prikrijemo nedostatke.

Ako želite da svoje oči istaknete u prvi plan, obratite pažnju na ove savete.

“Pametni” korektor

Tamni podočnjaci ispod očiju mogu biti odraz naših godina jer, kako starimo, tako se voda sve više zadržava u organizmu. Neka vaš korektor odradi dupli posao tako što ćete koristiti onaj sa žutim podtonovima, a koji će podsećati na hajlajter.

Tople nijanse

Kada birate senku, izbegavajte tamnije tonove jer će pomoću njih vaše oči izgledati umorno. Birajte tople tonove jer sve što podseća na svetlost i toplinu, stvara iluziju odmornih očiju. Ako imate svetliji ten, birajte nijanse vanile, a tamnijem tenu uglavnom pristaju nijanse breskve ili zlata.

Prajmer je obavezan

Prajmer je obavezan pre nanošenja senke, kako biste napravili adekvatnu podlogu. On će popraviti boju vaših kapaka i učiniće da oni budu glatki, a samim tim ćete izgledati mlađe.

Mat senka

Ako naneste svetlucavu senku na naboranu kožu, ona će učiniti da izgledate starije. Koristite mat senku jer će ona prekriti sve sitne linije, zbog čega će kapci biti glatki. Ako ipak želite malo sjaja, onda manje količine svetlucave senke nanesite na uglove očiju – tek toliko da vam se oči dodatno “otvore”.

Tečni ajlajner je neprijatelj

Izbegavajte korišćenje tečnog ajlajner jer on stvara debele linije koje nikako ne pristaju starijoj koži. Nakon četrdesete, najbolje je da koristite ajlajner u gelu jer ćete imati bolju kontrolu nad nanošenjem istog. Obratite pažnju da linije budu tanke i blizu trepavicama jer ćete tako stvoriti iluziju gušćih i tamnijih trepavica.

Crno je najbolje

Zbog crne maskare vaše oči mogu izgledati spektakularno, ali je veoma bitan način na koji ćete je naneti. Sa četkice skinite skoro svu količinu maskare, pa onda pređite preko trepavica. Na taj način neće doći do stvaranja grudvica na trepavicama, a oči će izgledati definisano. Fokusirajte se samo na gornje trepavice, jer ako naneste maskaru i na donje trepavice, stvorićete iluziju tamnih kolutova ispod očiju.

Ne zaboravite obrve

Nikako ne zaboravljajte da definišete obrve ako želite da istaknete oči. Nanesite senku za obrve koja se slaže sa bojom vaših prirodnih obrva. Na malu pufnastu četkicu nanesite malo senke u prahu i pređite preko obrva. Na taj način će one izgledati gušće, ali ne preterano kao što bi to bio slučaj da koristite olovku.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.