NA OVA MESTA NA TELU NIKAD NE SMETE DA NANOSITE PARFEM: Neka od njih mogu baš da zabole
Važno je znati kako se parfem nanosi, Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

NA OVA MESTA NA TELU NIKAD NE SMETE DA NANOSITE PARFEM: Neka od njih mogu baš da zabole

Kao što svaki ljubitelj parfema zna, s parfemom može da se pretera

Objavljeno:

Nanošenje parfema je mnogim ženama jedan od lepših trenutaka u jutarnjem spremanju - jer ko ne voli miris 'kreveta od ruža' ili bilja koje podseća na zavođenje ili leto.

Kao što svaki ljubitelj parfema zna, s parfemom može da se pretera, ali i da se nanese na pogrešna mesta.

Ovo su mesta na telu kraj kojih parfem ne bi trebalo da se stavi:

Kosa

Kosa prirodno apsorbira mirise, zbog čega se u početku činiti kao dobra ideja raspršiti miris po njoj. Ali, parfemi na bazi alkohola mogu da isuše kosu, pogotovo ako ga prskate na nju. Umesto toga, Cosmopolitan predlaže prskanje parfema na četku za kosu, kako bi se izbegla oštećenja ili ispucali vrhovi.

Ruke

Dok je nanošenje parfema na dlanove jedan od najpopularnijih načina za miris nosite ceo dan, ako se slučajno nađe na vašim rukama, može kožu da učini suvom i da izazove pucanje, čak i krvarenje. Osim toga, ako slučajno protrljate oči s parfemom na rukama, verovatno će izazvati peckanje i iritaciju.

Pazuh

Prskanje mirisa ispod pazuha predstavlja još jedan potencijalni uzrok iritacije. Interakcija između parfema i znojnih žlezda ispod pazuha može da rezultira peckanjem.

Genitalije

Slično kao i na pazuhu, prskanje parfema u blizini intimnog područja takođe može da dovede do isušivanja kože. A mirisi mogu da iziritiraju vaginu i da dovedu do svraba i peckanja.

Umesto toga...

Najbolja mesta za nanošenje parfema su pulsne tačke na telu, uključujući zglobove, vrat i prednji deo kolena, jer su to mesta na kojima parfemi koji emituju toplinu i neće da iziritiraju kožu.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24 sata hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.