NAJSTARIJE SRPSKINJE STAVLJAJU NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ UVEK KAD IZLAZE IZ KUĆE: Kada čujete DREVNI RAZLOG uradićete ISTO
Ilustracija, Foto: Profimedia

odmah ovo uradite

NAJSTARIJE SRPSKINJE STAVLJAJU NOVČIĆ U ZAMRZIVAČ UVEK KAD IZLAZE IZ KUĆE: Kada čujete DREVNI RAZLOG uradićete ISTO

Stavljanje novčića u zamrzivač je trik koji koriste samo iskusne domaćice

Objavljeno: 20:52h

Ako planirate produžen boravak van kuće, kao što je odlazak na odmor ili vikend putovanje, i želite biti sigurni da je struja bila stabilna tokom vaše odsutnosti, ovaj trik može vam pomoći. Sve što trebate učiniti je da napunite čašu vode i stavite je u zamrzivač. Zatim stavite stari novčić na površinu vode u čaši. Kada se vratite, pregledajte situaciju s novčićem da biste saznali šta se dešavalo dok ste bili odsutni.

Ako novčić i dalje leži na vrhu zamrznute čaše vode, to znači da je struja bila u redu i sve je ostalo nepromenjeno. Međutim, ako primetite da je novčić potonuo na dno čaše, to ukazuje na to da je struja nestala ili nije bila uključena dovoljno dugo da očuva smrznutu vodu. U tom slučaju, postoji mogućnost da je hrana u vašem zamrzivaču deo vremena bila na sobnoj temperaturi i potencijalno se pokvarila.

zamrzivač
foto: Profimedia

Važno je napomenuti da hrana koja je bila odmrznuta i ponovo zamrznuta može izgledati dobro i neispravno, ali može sadržavati bakterije koje mogu biti opasne po zdravlje. Stoga, za ovaj eksperiment, koristite providnu staklenu čašu ili posudu kako biste mogli jasno videti promene u stanju vode i novčića.

Takođe, ako primetite da je novčić potonuo na pola ili se nalazi na nekom drugom nivou između površine i dna čaše, to ukazuje na to da je zamrzivač doživeo delimično otapanje i ponovno zamrzavanje. U ovom slučaju, vaša hrana može još uvek biti jestiva i neispravna, ali budite pažljivi i proverite je pažljivo kako biste bili sigurni u njen kvalitet

Bonus video: Ludi ples Sanje Đordjević

02:41

Ludi ples Sanje Đordjević

(Espreso/24Sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.