EVO KAKO DA SE REŠITE DOSADNOG SMRADA IZ PATIKA: Neke od jednostavnih, a GENIJALNIH trikova možete isprobati ODMAH
Patike, Foto: Printscreen YouTube/Rupa Na Saksiji

dosadan problem

EVO KAKO DA SE REŠITE DOSADNOG SMRADA IZ PATIKA: Neke od jednostavnih, a GENIJALNIH trikova možete isprobati ODMAH

Rešite se smrada iz patika pomoću ovih genijalnih trikova

Objavljeno:

Obuća koja će najpre da upije neprijatne mirise, koji se javljaju kao posledica znojenja stopala, jesu patike. I dok ih neki peru u veš mašini kako bi uklonili "smrad", ima i onih koji nisu voljni da rizikuju da ih na taj način trajno oštete.

Jedan od načina da se rwešite ovog problema je prevencija. Pre nego što obujete patike, nanesite puder za stopala, pa će noge i patike ostati suve tokom dana.

Puder
Puderfoto: stefan jokić

Ostavite narandžinu koru u patikama 24 sata i upiće neprijatne mirise. Ona sadrži antibakterijska ulja koja sprečavaju rast bakterija. Koru možete umotati u tanki papir koji će upiti ulja. Ali ako mislite da bi ulja mogla da ofarbaju vaše patike, koristite sodu bikarbonu. Ispunite stare najlonke sodom bikarbonom te ih zavežite na krajevima. U svaku cipelu stavite po jednu čarapu na kraju dana, a soda bikarbona će obaviti posao preko noći.

Ali patike možete i posuti sodom bikarbonom i ostaviti da deluje 15 minuta, a za jači efekat preko noći. Istresite višak sode i neprijatan miris biće neutralizovan. Patike možete lagano poprskati i sirćetom, ali ocat ne koristite istovremeno sa sodom bikarbonom jer će se peniti.

Soda bikarbona
Soda bikarbonafoto: Profimedia

Protiv neprijatnih mirisa možete se boriti i peskom za mačke, koji upija vlagu i neprijatne mirise i sprečava njihovo širenje domom. Isto važi i za obuću. Uzmite čiste istrošene najlonke i napunite ih peskom. Zatvorite gumicom i stavite u cipele da tokom noći upije neprijatne mirise i vlagu.

Odličan dezodorans za patike je i alkohol. Napunite bocu s raspršivačem medicinskim alkoholom i poprskajte patike. Alkohol će ubiti sve bakterije, ali pazite da patike na natopite previše. Pustite da se dobro osuše. Za osvežavajući miris u boci s raspršivačem pomešajte malo vode, alkohola i nekoliko kapi antibakterijskih eteričnih ulja, poput ulja od limuna, čajevca ili eukaliptusa. Poprskajte patike i ostavite da se u potpunosti osuše.

Ugalj takođe pomaže kod dezodorisanja. Stavite po komad aktivnog uglja u omiljene patike i on će takođe eliminisati neprijatne mirise. Patrike preko noći možete staviti i u kesicu sa zatvaračem i u zamrzivač. Niske temperature uništiće sve bakterije i mirise.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.