NAUČNICI PRELOMILI: Evo šta se DEŠAVA SA DLAKAMA NAKON BRIJANJA, OTKRIĆE ŠOKIRA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

proverite sami

NAUČNICI PRELOMILI: Evo šta se DEŠAVA SA DLAKAMA NAKON BRIJANJA, OTKRIĆE ŠOKIRA

Da li depilacija zaista proređuje dlačice?

Objavljeno:

U današnje vreme postoji mnogo načina da se uklone dlačice sa tela, ali mnoge žene se ipak i dalje opredeljuju za klasičan brijač.

Svi znaju onu teoriju da nakon brijanja dlačice postaju tamne i debele, brzo rastu i sve ih je više.

Zato je zanimljivo čuti šta stručnjaci kažu o tome.

– Da je to tačno, svaki muškarac bi trebao da obrije svoju glavu kada počne da ćelavi, kako bi mu se vratila kosa – kaže kozmetičar Džoi Taverniz.

Sa druge strane, dermatolog Majkl Džejkobs potvrđuje da je reč o mitu koji napokon treba raskrinkati.

– Kada se brijete, praktično skraćujete dlačice, ne utičete na sam koren. A koliko su one tamne i jake zavisi isključivo od genetike – tvrdi Džejkobs.

Da malje brže rastu poste brijanja, jeste delimično istina, kada dlačice depilirate voskom, uklanjate ceo koren, zato mu je potrebno više vremena da izraste na površinu kože.

Brijanje, s druge strane, uklanja dlačice samo do površine kože, zbog čega im treba manje vremena da ponovo postanu vidljive na koži.

Depilacija
foto: Profimedia

Depiliranje proređuje dlačice?

– Vremenom depilacija smanjuje volumen dlačica, u poređenju sa brijanjem. Malje počinju slabije da rastu i efekti depilacije traju duže – kaže dermatolog Džejkobs, dok kozmetičar Taverniz nije baš sasvim saglasan.

– Depilacija može da umanji rast dlačica kod ljudi koji dugo uklanjaju malje na ovaj način, ali to nije pravilo. Jedini način da trajno smanjite rast dlačica je laserskim putem – poručuje on.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.