5 neophodnih faktora za "spa night" u sopstvenom domu!
Foto: Profimedia

priredite sebi ugođaj

5 neophodnih faktora za "spa night" u sopstvenom domu!

Ne morate trošiti uvek novac kad možete i sami sebi da pripremite opuštajuću negu lica i tela

Objavljeno: 12:07h

Nega lica i tela ne mora da bude naporna. Naprotiv. Uzmalo uloženog vremena i pripremu adekvatnih uslova, telo može izgledati savršeno i pritom ostati odmorno. Izdvajamo pet faktora koji negu lica i tela čine uživanjem.

"Spa night" u sopstvenom kupatilu, za opuštanje pred spavanje!

Danas popularni termin “spa night” ne podrazumeva odlazak u kozmetički salon ili spa centar. Izvodi se u okviru doma, odnosno kupatila. Sve što je potrebno jeste izdvojiti sat vremena u toku večernjih sati za regeneraciju, opuštanje i negu čitavog tela!

Ovakav tretman zahteva punjenje kade, tako da se pore zahvaljujući toploj vodi prošire, a um potpuno opusti. Dvadesetak minuta ležanja u toploj kupki je sasvim dovoljno da se mišići opuste, a koža otpusti toksine i otvori pore. Kada su pore otvorene iz njih se mogu izvući prljavštine.

Ukoliko se u kupatilu nalazi tuš kabina, dobro je uživati u nešto dužem tuširanju!

Kada su pore otvorene koža je spremna za lagani piling, koji će je učiniti zdravom i nežnom. Može se iskoristiti talog crne kafe, koji svojim zrncima uklanja mrtve ćelije kože i nakupljene nečistoće. Pore će ostati čiste i sprečiće se pojava bubuljica na butinama, leđima i vratu. Najpre se talog kafe meša sa maslinovim uljem i nanosi na telo kružnim pokretima. Nešto jači kružni pokreti na butinama i zadnjici sprečiće pojavu celulita i ubrzati cirkulaciju! Dakle, spa noć omogućava zategnutu, čistu kožu ali i uživanje!

Pločice daju atmosferu kupatilu, ali ne samo to...

Pločice za kupatilo su ono što daje glavnu notu atmosferi u njemu. Boja i dezena ima raznih, kao i raznih veličina. Bitno je napraviti dobar izbor. Dobro je birati neke umirujuće boje i dezene, kako bi vreme u kupatilu bilo opuštajuće.

Pločice nisu samo ukras kupatila. One su tu i zbog pojednostavljenog održavanja higijene. Nakon kupanja ili spa tretmana , često ostaju i tragovi prljavštine i puno vode. Pločice ne upijaju, pa ih voda neće upropastiti. Dovoljno je samo prebrisati ih i kupatilo će biti kao novo, a nega u njemu pravo uživanje!

Opuštajuća atmosfera uz sveće i mirisne štapiće odmara um i telo

Pravilna nega lica i tela postaje naporna i zamorna, ukoliko se tokom iste misli o poslu, obavezama i sutrašnjim aktivnostima. Kako bi se telo potpuno opustilo potrebno je najpre opustiti um prijatnom atmosferom u kupatilu.

Mirisni štapići i sveće,prigušeno svetlo tokom spa večeri učiniće um opuštenim i rasterećenim , tako da čitavo telo uživa u trenutku odmora. Tada se rađa želja za brigom o sebi i napokon se uživa u toploj vodi i mirisu pilinga! U tim trenucima se telo neguje, odmara i prikuplja snagu za nove poslovne i porodične obaveze.

Noćna nega lica zaustavlja bore!

Kako bi lice ostalo čisto i mlado potrebna mu je pravilna nega, koja podrazumeva svakodnevno čišćenje pred odlazak u krevet. Micelarna voda ili prirodan losion uklanjaju čestice šminke, bakterije i višak sebuma sa lica tako da ono može da odmori u toku noći. Priroda je udesila da se celokupan organizam regeneriše dok spava, a isto je i sa licem. Uz pravilno čišćenje pred ogledalom ostaće lepo u godinama koje slede!

Samo čišćenje nije dovoljno. Najbolje je pred spavanje nahraniti kožu adekvatnim sastojcima koji joj omogućavaju oporavak i podmlađivanje. Krema protiv bora nije nešto namenjeno samo onima sa borama. Treba je koristiti i pre, kako se bore uopšte ne bi ni javile. Lagana masaža lica opustiće mišiće, poboljšati upijanje kreme i biće pravo uživanje. Tako se stavlja tačka na noćnu spa negu.

Bitni su uslovi u kojima se izvodi nega lica i tela ali i sredstva kojima se vrši!

Pored adekvatnih uslova u kojima se vrši nega lica i tela, važan je i sam proizvod koji se nanosi na kožu. Istina je da su potrebni telu kako bi bilo negovano, ali treba posvetiti više pažnje njihovom sastavu. Ukoliko se u pomenutim proizvodima nalaze veštačke supstance, boje i mirisi oni mogu nadržati kožu i stvoriti probleme. Tada čitav proces nege tela i uživanja lica pada u vodu!

Koži su potrebni prirodni proizvodi, vitamini i minerali iz prirodnih ulja i voća i povrća unutar preparata! Zato prilikom kupovine treba istražiti sastav proizvoda, kako bi telo bilo negovano. Kada se jednom udese ovi faktori, onda nega lica i tela i spa night lako postanu rutina u kojoj se uživa. Telo i lice biće na tome zahvalni!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.