EVO ČIJI JE SIN VOJISLAV ŠEŠELJ! Sigurno ćete biti u šoku, UOPŠTE SE NISMO NADALI (FOTO)
Foto: BETA/MILOŠ MIŠKOV

otkrivamo

EVO ČIJI JE SIN VOJISLAV ŠEŠELJ! Sigurno ćete biti u šoku, UOPŠTE SE NISMO NADALI (FOTO)

On je ubrzo oženio Jadranku.

Objavljeno:

Vojislav Šešelj je srpski političar. Rođen je 11. oktobra 1954. godine u Sarajevu. Prva Šešeljeva supruga je bila Vesna Tunić. Sa njom ima sina Nikolu koji se rodio kad je on bio u zatvoru.

On je ubrzo oženio Jadranku.

1993. godine su dobili sina Aleksandra, 1996. godine Mihaila i 1998. godine Vladimira. Vojislav ima dva unuka, Nikoline sinove Vojislava i Ljubomira, koje je krstio Tomislav Nikolić. 2010. godine Nikola je postao glavi urednik sajta Srpske radikalne stranke i sajta o svom ocu.

Pravni fakultet je završio za samo dve godine i osam meseci. 1977. godine je magistrirao na temu „Marksistički koncept naoružanog naroda“. 1979. godine je odbranio doktorsku disertaciju na temu „Politička suština militarizma i fašizma“ i sa 25 godina je postao najmlađi doktor nauka u SFRJ. Od 1981. do 1984. godine je bio asistent profesora na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

U februaru 1991. godine je osnovana Srpska radikalna stranka (SRS) i Vojislav je postao njen predsednik. Ubedljivo je pobedio protivkandidate među kojima je bio i književnik Borislav Pekić.

1 / 5 Foto: Printscreen

2000. godine SRS je imala loše rezultate na saveznim i republičkim izborima. Dve godine kasnije, Šešelj je na predsedničkim izborima bio treći. Nije uspeo da pobedi uprkos tome što ga je Milošević podržao iz Haga.

Šešelj je odlikovan: Ordenom Republike Srpske; Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena sa lentom; Ordenom Belog Anđela prvog reda; Ordenom zlatnog lika Svetog Petra II Lovćenskog Tajnovidca.

Vojislav je nakon osnovne škole upisao gimnaziju. Kada je imao 17 godina, učlanio se u Savez komunista Jugoslavije, ali je ubrzo napustio ovu političku stranku

Ime je dobio po dedi. Otac Nikola je bio kondukter, a majka Danica domaćica. Ima rođenu sestru Dragicu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.