ŽENE SA OVAKVIM USNAMA SU NAJPRIVLAČNIJE MUŠKARCIMA: Studije pokazale!
Usne, Foto: Profimedia

SADA ZNATE

ŽENE SA OVAKVIM USNAMA SU NAJPRIVLAČNIJE MUŠKARCIMA: Studije pokazale!

Nakon oblika usana Anđeline Džoli i Kajli Džener ko bi mogao da pomisli da bi bilo kakav drugi oblik usana mogao da bude poželjan

Objavljeno:

Savršeno pune usne već duži period smatraju se idealnim, a žene širom sveta odlazile su u ordinacije plastičnih hirurga sa zahtevima za popunjeniji izgled usana.

Ipak, kada je sadašnji momenat u pitanju postavlja se pitanje koji je oblik usana najpoželjniji?

Velike usne? Tanke? Izražen kupidonov luk ili zaobljena gornja usna?

Odgovor koji je dobijen u studiji istraživača Univerziteta u Kaliforniji mogao bi da vas iznenadi.

Oni su otkrili da najatraktivniji oblik usana ima više veze sa simetrijom nego specifičnom veličinom ili oblikom, pri čemu su najprivlačnije usne one sa odnosom gornje i donje usne od 1:2.

Iako je u poslednje vreme sve veća težnja žena da imaju puniju gornju usnu po uzoru na rijaliti zvezdu Kajli Džener, rezultati studije govore suprotno.

Kajli Džener
foto: Profimedia

Studija iz 2017. godine pokazala je da je najatraktivniji oblik usana onaj koji podrazumeva odnos gornje i donje usne 1:1, pri čemu je preko 60 odsto ljudi odabralo ovaj odnos kao idealan.

Istraživači su kazali da i dalje postoji težnja za očuvanjem prirodnog izgleda i izbegavanje prenapunjenosti gornje usne što je čest slučaj kod poznatih dama.

Plastični hirurg Huan De Silva jednom prilikom je rekao za "Business Insider" da su najpoželjnije usne one koje su savršeno simetrične i koje imaju jasno definisan kupidonov luk koji se nalazi na gornjoj usni.

Prema njegovom mišljenju, pevačica Tejlor Svift je prava predstavnica savršenih usana.

Hirurg je dodao kako klijentkinje često traže i prirodno puniji izgled usana bez jasno definisanog kupidonovog luka kao što ima glumica Džulija Roberts.

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.