OTKRIVENA UZNEMIRUJUĆA STVAR O HELANKAMA! Ovo vam se nikako neće dopasti
Foto: Printscreen/youtube/KretenDomaćica

vODITE RAČUNA!

OTKRIVENA UZNEMIRUJUĆA STVAR O HELANKAMA! Ovo vam se nikako neće dopasti

Doktorka otkriva zašto nije pametno da nosite helanke duži vremenski period.

Objavljeno:

Helanke su pre svega odeća namenjena sportskim aktivnostima i ako ih nosite u te svrhe, neće vam škoditi. Međutim, ako ih konstantno nosite, duži vremenski period, znajte da možete da očekujete neke neprijatne posledice.

Pošto je reč o odeći koja je namenjena za treninga, ona je uska i zadržava toplotu i vlagu. Time telo postaje savršeno okruženje za razvoj bakterija, mikroba i slično, a evo šta tačno možete da očekujete ako stalno nosite helanke.

Bakterijske infekcije

Bakterijske infekcije folikula dlake javljaju se kada odeća trlja o folikule. Postoji više različitih infekcija ove vrste, a folikulitis je jedan od njih i prepoznaje se po malim crvenim izbočinama ili bubuljicama koje gnoje, a mogu da prerastu u ranice koje ne zarastaju.

1 / 4 Foto: Printscreen/YouTube/Heather Robertson

Gljivične infekcije

Gljivične infekcije mogu da počnu od jednog dela tela, poput Atletskog stopala, a zatim da se prošire na međunožje, izazivajući svrab i iritaciju.

Vaginitis i vaginalne infekcije

Vaginalne infekcije se prepoznaju po bolu, svrabu ili neprijatnom mirisu u intimnoj zoni. Da biste ih izbegli, važno je da omogućite koži da diše, što definitivno nije moguće ako stalno nosite helanke.

Intertrigo

Reč je o veoma čestom zapaljenskom stanju koje se javlja na delovima kože koji su u međusobnom kontaktu – na primer, međunožje, pazuh, ispod grudi, na prevojima kože... Javlja se usled trenja koje nastaje kada delovi tela trljaju jedan o drugi, raste temperatura kože, javlja se znojenje tj. vlaga i to postaje mesto za razvoj mikroorganizama.

Sve ove neprijatne infekcije možete da izbegnete tako što ćete nositi odeću od materijala koji ne zadržavaju vlagu, a naravno pomažu i redovno tuširanje, kao i presvlačenje u čistu odeću nakon treninga.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.