NAPRAVITE MASKU ZA KOSU OD POVRĆA KOJE IMATE U KUHINJI! Niste ni svesni koliko će vam biti LEPŠA
Foto: Profimedia

PROBAJTE

NAPRAVITE MASKU ZA KOSU OD POVRĆA KOJE IMATE U KUHINJI! Niste ni svesni koliko će vam biti LEPŠA

Ako patite za dugom kosom i stalno vam se čini kako svima oko vas ona raste brže nego vama, pokušajte da isprobate maske za kosu.

Objavljeno: 21:15h

Njih možete kupiti u prodavnicama, ali svakako je bolje rešenje da napravite prirodne maske kod kuće sa samo nekoliko sastojaka. Ove maske će vam pomoći da vaša kosa bude zdravija, lepša i ubrzaće njen rast.

Potpuno su prirodne, tako da ne morate brinuti o štetnim hemikalijama koje mogu još više oštetiti vašu kosu.

Masku od paradajza možete napraviti tako što ćete pomešati sok od svežeg paradajza sa kašikom maslinovog ulja. Ova smesa treba da se blago zagreje i nanese na skalp i ostavi što duže da deluje. Posle toga se ispere uobičajenom metodom.

Plava kosa, Kosa
foto: Profimedia

Još jedan način da ubrzate rast kose je maska od crnog luka i meda. Crni luk je bogat sumporom pa pomaže da se rešite eventualne peruti koja može da ispuni pore na glavi i spreči rast kose, a med odlično deluje protiv eventualnih bakterisjkih ili gljivičnih infekcija na koži.

Još jedna korisna maska sadrži u sebi jaja, pivo, med i banane. Sigurno ste već čuli da su svi ovi sastojci veoma korisni kada je kosa u pitanju. Pivo sadrži hmelj i kvasac, vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, fosfor, magnezijum i bakar. Banane u maski za kosu pružaju sjaj, mekoću i elastičnost. Takože, ukoliko imate problem ispucalih krajeva, banane vam mogu biti od koristi. Potrebno vam je pola šolje tamnog piva, jedna banana, jedno jaje i kašika meda. Stavite sve sastojke u blender i dobro ih ujednačite, sve dok ne postane jedna kompaktna i kremasta smesa. Kada ste napravili masku, nanesite je na kosu, zamotajte kosu u peškir i držite na glavi od 1-2 sata. Na kraju operite kosu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.