SARA JE PRVI PUT OTIŠLA KOD FRIZERA: Kada je završio, doživela je najveći mogući ŠOK (FOTO)
Foto: Printscreen/youtube/Glamour

promenio joj život

SARA JE PRVI PUT OTIŠLA KOD FRIZERA: Kada je završio, doživela je najveći mogući ŠOK (FOTO)

Amiši su pripadnici konzervativne hrišćanske grupe u Severnoj Americi, poznate kao Stari red amiške menonitske crkve.

Objavljeno:

Poznati su po svom jednostavnom načinu života, običnoj odeći i opiranju da prihvate mnoge pogodnosti savremene tehnologije i načina življenja.

Amiške porodice i zajednice su poznate po primitivnom načinu života. Amiši veruju da su veće porodice blagoslov od Boga. Pravila Amiša dozvoljavaju venčanja samo između pripadnika njihove crkve. Starije generacije ne idu u starački dom, već ostaju kod kuće. Pripadnici starog reda Amiške crkve su poznati po izbegavanju određenih modernih tehnologija i žive bez električnih uređaja i drugih pogodnosti.

Kako je vreme prolazilo, Amiši su osetili pritisak modernog sveta. Problemi kao oporezivanje, školovanje, zakon i njegovo sprovođenje, ali i povremena diskriminacija i neprijateljstvo, su oblasti sa kojima se suočavaju. Amiški način života se znatno razlikuje od onog u modernom društvu. Povremeno, ovo je rezultovalo u mestimičnoj diskriminaciji od strane njihovih komšija. Amiši obično ne školuju decu posle osmog razreda, verujući da je znanje koje je ponuđeno do tog perioda dovoljno da ih pripremi na Amiški način života. Imaju obavezu plaćanja poreza na imovinu. Pošto ne poseduju motorna vozila, ne moraju da plaćaju registraciju vozila ili da troše novac na kupovinu goriva.

Mnogi od nas ne mogu da zamisle ovakav način života, naročito posle tehnološkog "buma". Ukoliko više budete čitali o njima, bićete zatečeni njihovim navikama i kulturom. Koliko su odvojeni od sveta se može videti američkim emisijama gde Amiši žele da promene način života i priključe se ostatku sveta.

Frizura
foto: Printscreen/youtube/Glamour

Sara je amiška devojka, učiteljica i domaćica. Ona je, međutim, zainteresovana za savremeni način života, te je prvi put otišla kod stiliste, tačnije, sve je bilo iznenađenje.

- Ja sam Sara, imam 21 godinu i život mi je poprilično dosadan. Kapa na glavi predstavlja skromnost. Veoma sam uzbuđena zbog ove transformacije - ispričala je devojka u snimku.

Frizura
foto: Printscreen/youtube/Glamour

Kosa joj je ofarbana u plavo, a frizer joj je napravio frizuru koju može lako da održava s obzirom da nema struje u kući i vodi jednostavan način života. Sara je oduševljena promenom, kao i svi koji su prisustvovali ovoj transformaciji. Izgleda vedrije, a svetli pramenovi su istakli njene crte lica i osmeh.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.