STVARI KOJE NE SMETE RADITI NAKON SE*SA: Nastradaćete samo tako
Ilustracija, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

STVARI KOJE NE SMETE RADITI NAKON SE*SA: Nastradaćete samo tako

Ponašanje nakon seksualnog odnosa može imati ozbiljan uticaj na vaše zdravlje

Objavljeno:

Seksualna aktivnost pruži zadovoljstvo nakon kojeg se mnogi prepuste njegovom užitku, ne razmišljajući o potezima koje preduzimaju. Ponašanje nakon intimnog odnosa igra veliku ulogu u vašem zdravlju.

Postoji niz zdravstvenih faktora koje treba uzeti u obzir nakon seksualne aktivnosti.

Kako biste bili sigurni da štitite sebe i osobu sa kojom ste povezani, važno je da ne radite sledeće stvari:

Spavanje u donjem vešu

Nakon seksa, vaša koža je topla i vlažna zahvaljujući znoju, vaginalnom sekretu i spermi. Spavanje u donjem vešu zadržava vlagu, zbog čega rizikujete pojavu gljivičnih infekcija. Ukoliko ih ne uočite i ne lečite na vreme, one mogu biti uzrok ozbiljnijih bolesti.

Koristite vlažne maramice

1 / 8 Foto: Printscreen/Instagram

Ako ste osetljivi na hemikalije kao što su alkohol, glicerin, mirisi i određena ulja, korišćenje vlažnih maramica nakon seksa može izazvati iritaciju jer ste podložniji kožnim problemima nakon seksa. Bolje je da ih izbegavate i koristite običnu vodu umesto njih.

Operete vaginu sapunom

Možda ćete biti u iskušenju da intimno područje operete sapunom, ali istina je da su vagine organi koji se sami čiste. Jednostavno nema potrebe da koristite prve sapune na koje ste naišli u kupatilu. Čista topla voda treba da bude dovoljna da ukloni sve tečnosti.

Brijete se odmah nakon seksa

Veća je verovatnoća da ćete razviti iritaciju ako se obrijete odmah nakon seksa, jer tokom seksa žene doživljavaju povećan protok krvi u genitalnu oblast, što ih čini zaista osetljivim.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.