4 KLJUČNE LEKCIJE ZA USPEŠNU I DUGOTRAJNU VEZU: 1 je ČAK MOŽDA NAJTEŽA
Ljubav, Foto: Profimedia

SAVETI

4 KLJUČNE LEKCIJE ZA USPEŠNU I DUGOTRAJNU VEZU: 1 je ČAK MOŽDA NAJTEŽA

I ako imate partnera, naučite da je uvek potrebno da imate vreme za sebe i da ne pravite kompromise koji vas mogu dovesti do nezadovoljstva

Objavljeno:

Jake i dugotrajnel jubavne veze zahtevaju rad i zalaganje obe strane. Skoro svako ljudsko biće teži tome da ostvari zdravu i stabilnu vezu u kojoj će se osećati celovito, voljeno i prihvaćeno.

Međutim, nije uvek lako ostvariti srećnu emotivnu vezu i biti zadovoljan.

Mnogo toga zavisi samo od nas, a stručnjaci za ljubav kažu da je ključ u ove četiri lekcije:

1 / 5 Foto: Profimedia

1. Naučite da dajete slobodu voljenoj osobi

Usled straha od mogućnosti gubitka voljene osobe, gubi se poverenje u voljenu osobu i veza gubi na stabilnosti. Nikoga silom ne mozete naterati da bude sa vama. Sloboda je neophodna za stabilnost svake veze.

2. Naučite da cenite sebe

Onaj ko ne ume da poštuje i ceni sebe nije u stanju ni da poštuje druge ljude. Samopoštovanje i samopouzdanje ključ su koji otvara sva vrata. I ako imate partnera, naučite da je uvek potrebno da imate vreme za sebe i da ne pravite kompromise koji vas mogu dovesti do nezadovoljstva.

3. Naučite da verujete

Ova lekcija je možda najteža. Desilo da ste se prepustili nekome, a on vam je slomio srce? To ne znači da treba da podignete zid oko sebe i ne dozvoliti nikome da vam priđe. Bitna lekcija je da vremenom naučite da se loše stvari dešavaju, ali i da verujete u neku novu pravu ljubav.

4. Naučite da je u redu biti ranjiv

Praviti se da je sve u redu kada vam je srce slomljeno nije za pohvalu. Naučite da je sasvim u redu plakati, gledati tužan ljubavni film 15 puta i tešiti se hranom i šopingom.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.