PRAVI, ALI U POGREŠNO VREME: 7 znakova koji DOKAZUJU da vas SUDBINA ipak nije ZAUVEK SPOJILA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kada veze ne funkcioniše?

PRAVI, ALI U POGREŠNO VREME: 7 znakova koji DOKAZUJU da vas SUDBINA ipak nije ZAUVEK SPOJILA!

Ukoliko vidite da je vaš partner zaista sjajna osoba, ali iz nekog razloga vaša veza ne funkcioniše kako bi trebalo ili se u njoj ne osećate lepo, moguće je da ste se samo našli u pogrešno vreme

Objavljeno:

Kada se kaže da je neko sa pravom osobom, ali u pogrešno vreme, obično se misli na to da je partner po svojim kvalitetima zaista odličan, ali da usled brojnih faktora, koji nemaju nužno direktne veze sa samim partnerima, njihova veza ne može da funkcioniše.

Velika je šteta da izgubite jednu zaista divnu osobu, zato što vam se čini da se ceo svet urotio protiv vas dvoje.

– Verovatno ćete želeti da uradite sve što je potrebno da veza profunkcioniše, čak i ako je to na vašu štetu, jer je pored vas “prava osoba” -kaže licencirani savetnik za mentalno zdravlje Džulijan King.

Ponekad stvari ne ispadnu onako kako ste zamišljali ili priželjkivali. Životne okolnosti se nameste tako da dve potpuno kompatibilne osobe teško pronalaze zajednički jezik.

Ne treba samo kriviti sudbinu. Ponekad je odgovor i u vama dvoma, jer ste vi ipak dve različite osobe, možda svaka sa sopstvenim ciljevima i željama, koje se u datom trenutku ne poklapaju.

Ukoliko vidite da je vaš partner zaista sjajna osoba, ali iz nekog razloga vaša veza ne funkcioniše kako bi trebalo ili se u njoj ne osećate lepo, moguće je da ste se samo našli u pogrešno vreme.

Par
foto: Profimedia

1. Ciljevi vam se ne poklapaju

Možda ste vi tip osobe koji voli da putuje i istražuje, dok vaš partner sanja o toplom domu i porodici. Moguće je da ih želite i vi, ali prosto niste još uvek spremni za tako krupan korak.

– Ukoliko osećate da su vaši ciljevi nespojivi ili da vam njihova razlika stvara mnoge prepreke, to može da bude znak da ste zajedno u pogrešno vreme. Kada dvoje ljudi idu u sličnom pravcu kroz život, prepreke postoje, ali ih nema toliko – kaže King.

2. Prolazite kroz težak period

Ukoliko vaš partner, ili vi, prolazite kroz težak životni period i loše raspoloženje, potpuno je normalno da veza više ne predstavlja prioritet, jer se oni pomeraju ka tome da se učini sve moguće, kako bi se lično stanje popravilo.

Ovo zaista može da ugrozi vezu, naročito ukoliko partner za to nema potpuno razumevanje.

3. Ne ulažete jednake napore

Jednostrana pažnja i pružanje, mogu da izazovu osećaj velikog nezadovoljstva i neraspoloženja, usled osećaja neuzvraćene ljubavi. Veza mora da bude bazirana na uzajamnom davanju i primanju.

Pažnja, pokloni i insistiranje na viđanju ne smeju nikako da budu upućeni samo od jednog partnera, koliko god ovaj drugi imao obaveza. Možda je vaš partner trenutno u velikim poslovnim planovima, ali to ne sme da bude opravdanje da vas stavi na poslednje mesto.

4. Velike životne promene

Kako bi veza bila čvrsta i trajna, potrebno je da postoji neki vid rutine, pa možda čak i ustaljenosti. Terapeut Denis Ngujen kaže da previše porodičnih problema, selidbe, promene posla ili zauzetosti tokom praznika, otežavaju postavljanje temelja stabilne veze.

– Partner je možda imao dosta vremena za vas tokom zatišja na poslu, ali sada ima mnogo posla i nema više vremena za vas. To može da bude znak znak da morate sačekati da se prašina slegne, pre nego što utvrdite da li veza može da uspe – dodao je on.

par, problem
foto: Profimedia

5. Tajming nije na vašoj strani

Sastanci su vam bili zabavni i neverovatni, ali vaš novi partner se seli iz grada sledećeg meseca ili je upravo dobio novi posao koji mu oduzima svu energiju.

Iako je veza neverovatna, ne možete zanemariti činjenicu da se u njihovim životima dešavaju druge stvari koje će dodatno da zaokupljuju njihovu pažnju, što neizbežno ograničava vreme koje mogu da provode sa vama.

6. Neko od vas je emocionalno nedostupan (trenutno)

Emocije, kao i sve drugo, moraju da budu uzajamne, iako se dešava da se razvijaju različitim tempom.

Zbog toga je prilikom sastanaka neophodno da saznate nešto o nedavnoj prošlosti vašeg budućeg partnera. Da li je nedavno prošao kroz raskid? Da li traži vezu ili samo seks na jednu noć?

Postoji mogućnost da je neki nedavni događaj ostavio traga na njegovoj duši, pa nije u stanju da se trenutno prepusti osećanjima.

Isto je i sa vama. Zapitajte se da li ste vi u stanju da se trenutno posvetite nekoj drugoj osobi, da li su vam odnosi sa bivšima čisti i da li osećate nešto prema njima.

7. Intuicija vam govori da to nije to

Izgledaju savršeno za vas, ali stalno osećate da nešto nije u redu u vezi ili da nešto nedostaje. Iako ne možete da shvatite šta je to, nemojte zanemariti te sumnje. Intuicija je skup vaših prethodnih iskustava, pomešanih sa vašim emocijama.

Ukoliko ona prepozna neki obrazac iz nekog od prethodnih odnosa, može da vas upućuje na to da će se ovaj odnos završiti na isti način. Intuiciju bi naročito trebalo da poslušate, ako vas dovede do zaključka da se ponavlja šablon iz neke loše veze.

– Ponekad, čak i ako vas neko oduševi na sve moguće načine, to vam se jednostavno ne čini kao prava stvar – kaže Ngujen.

1 / 5 Foto: Profimedia

(Espreso / 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media