ŽENA (53) IMA VELIKI PROBLEM SA VRELOM AKCIJOM: Kada vidite koliko GODINA IMA NJEN PARTNER, zapitaćete se!
Ilustracija, Foto: Profimedia

brak

ŽENA (53) IMA VELIKI PROBLEM SA VRELOM AKCIJOM: Kada vidite koliko GODINA IMA NJEN PARTNER, zapitaćete se!

Nekada je ona bila ta koja je inicirala seks, sada to radi samo njezin suprug, a i ona ga često odbija

Objavljeno:

Nedostatak seksa počinje da stvara veliki problem u njihovoj vezi, a ona se plaši da njihov brak neće opstati ako se nešto ne promeni.

Moj seksualni nagon je pao i sada ne mogu da pratim svog mlađeg supruga. Imam 53 godine i kada sam upoznala svog supruga, koji sada ima 37, pre 10 godina, imali smo fantastičan seksualni život – napisala je jedna žena za The Sun.

U početku veze, oboje su bili u najboljim godinama i imali visoke seksualne nagone, a što je njenom suprugu nedostajalo iskustvom, nadoknadio je energijom i entuzijazmom. Nisu se mogli zasititi jedno drugoga i seks je bio veliki dio njihove veze - imali bi ga dva do tri puta dnevno. – Međutim, u poslednjih nekoliko godina počela sam da odustajem od seksa. Nije da ne uživam kad sam raspoložena, samo sam retko raspoložena. Nekada sam maštala o seksu po cele dane, sada uopšte ne razmišljam o tome. Ako sam umorna, radije bih se samo sklupčala u krevetu uz dobru knjigu i otišla da spavam – nastavila je.

Nekada je ona bila ta koja je inicirala seks, sada to radi samo njezin suprug, a i ona ga često odbija. Nedostatak seksa počinje da predstavlja veliki problem u njihovoj vezi, a ona se boji da, ako se nešto ne promeni, njihov brak više neće moći da opstane.

– Mnoge žene u srednjim godinama smatraju da kako se približava menopauza njihov libido opada. To je zbog gubitka ženskih hormona, što verovatno takođe objašnjava zašto vam je seks neprijatan. Molim vas, nemojte smatrati da morate da imate seks samo da biste zadovoljili svog muškarca – započela je psihoterapeutkinja Dirdra odgovor.

– No, ako želite da poboljšate svoj seksualni nagon i rešiti problem nelagode, možete dogovoriti sastanak sa svojim lekarom opšte prakse kako biste razgovarali o tretmanima menopauze. Razgovarajte sa svojim mužem o tome i predložite da nađete neku vrstu kompromisa. Jasno dajte do znanja da ga volite i želite da budete intimni, ali ne možete biti kao nekada – zaključila je.

Bonus video:

37:14

USIJANJE 23.12.2021.

(Espreso/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.