KAKO POPRAVLJATE RASPOLOŽENJE POSLE SVAĐE? Mnogi se prepuste AKCIJI U KREVETU, a evo i zbog ČEGA
Ljubav, Foto: Profimedia

VRHUNSKI

KAKO POPRAVLJATE RASPOLOŽENJE POSLE SVAĐE? Mnogi se prepuste AKCIJI U KREVETU, a evo i zbog ČEGA

Uživajući u vlastitoj pozitivi, lakše uživamo u njemu i svemu što on donosi, uključujući seks pa i poneku svađu

Objavljeno:

Verovatno da ne postoji ljudsko biće koje se barem jednom nije našlo u situaciji naglašenog seksualnog naboja nakon veće ili manje razmirice sa seksualnim partnerom.

Simptomi svađe liče na seksualne

Podsetimo se što nam se događa s telom kad smo ljuti. Povećava se nivo hormona stresa, ali i testosterona odgovornog za seksualnu želju. U adrenalinskom stanju raste i telesna temperatura i počinjemo se znojiti. Dakle, fizički znakovi gotovo su identični onima kad imamo seks.

Šta tad treba raditi

U tim trenucima dobro je osvestiti ljutnju. Uočiti što nam se događa i situaciju okrenuti u nešto korisno. Na primer, treba se zaustaviti pre nego što krene bujica nepoželjnih reči i na partnera pogledati kroz prizmu seksa - kao nekoga koga želimo kazniti uzbudljivom seksi igricom. Ako nemate dovoljno energije za tako nešto, onda se naprosto udaljite dok vas ljutnja ne prođe.

Jačina svađe pokazatelj strasti?

Savršen ljubavno-seksualni odnos ne postoji i povremene svađe prisutne su kod svih parova. Dugoročni mir i sreća su mit u svakoj vrsti odnosa pa je presudno naći osobu koja će nam se stvarno sviđati i uzbuđivati nas. Ako smo s nekim samo zato što je dobar a ne uzbuđuje nas ili pak ako smo s nekim samo zato što ima mnogo novca, ali nam je dosadan, tada je problem u nama.

Šta nakon svađe

Neke svađe traju duže, neke kraće. Kod nekih pomirenje padne već nakon 15 minuta, dok druge mogu potrajati danima. Važno je da iz njih učimo i nastavljamo dalje bogatiji za novo iskustvo. Kratkoročna ljutnja ponekad je korisna pa je ne treba shvatiti drastično niti je se plašiti. Njome ubrzavamo metabolizam, a s psihološke strane osobi koja nas je naljutila dajemo do znanja da ne odobravamo njeno ponašanje. Međutim, dugoročne i česte svađe ipak nisu dobre za zdravlje. Postoje ljudi koje svađe nimalo ne pale, nego im stvaraju emotivni i duhovni nemir. Međutim, lakše je onima koji stres tokom svađe ili nakon nje uspeju da pretvore u okidač za strast jer nije li upravo seks najbolji način prevencije od nepotrebnog stresa?

Pomerajte granice

Tokom svađe aktivira se strah od nepoznatog koji dodatno podstiče adrenalin jer ne možemo znati ishod svađe niti kako će partner prihvatiti ljutnju. Ne znamo kako će novonastala situacija promeniti nas, a kako njega što raspiruje libido. Najpozitivnija stvar koja proizlazi iz svađa je pomeranje seksualnih granica, odnosno isprobavanje novotarija u seksu. Partneri u nedostatku komunikacije počinju da žude za telom onog drugog,

Odsustvo partnerovog dodira potiče žudnju, ali i maštu. Naš partner tekom svađe više nije netko koga možemo tek tako imati, nego ga u nedostižnosti počinjemo zamišljati u scenarijima u kojima do sad nismo. Kad sebi želimo najbolje, tada i partner dobija uzbudljiviju dimenziju. Uživajući u vlastitoj pozitivi, lakše uživamo u njemu i svemu što on donosi, uključujući seks pa i poneku svađu.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.