STRUČNJACI UPOZORILI: Ukoliko živite sa partnerom, a oboje želite kućnog ljubimca, OVO treba da znate!
Kućni ljubimci, Foto: Profimedia

kućni ljubimci

STRUČNJACI UPOZORILI: Ukoliko živite sa partnerom, a oboje želite kućnog ljubimca, OVO treba da znate!

Evo na šta sve upozoravaju..

Objavljeno:

Premda ne čudi što mnogi danas žele svoj život upotpuniti srećom i veseljem koje nose kućni ljubimci, stručnjaci napominju kako nabavka psa, mačke ili neke druge životinje nije uvek dobra ideja, čak ni u životu s partnerom s kojim planirate zajedničku budućnost.

Evo na šta sve upozoravaju:

Imati kućnog ljubimca skoro je kao imati dete. Osnivačica dejting aplikacije POM Vihan Patel napominje kako bi se na kućni ljubimci predstavljaju gotovo jednaku odgovornost kao odgoj deteta. - Kao i za dete, vaša veza s partnerom treba biti što stabilnija i tek je tad zajednički život najidealnija situacija za sve - rekla je. S njom se slaže i stručnjak za ponašanje pasa Kamal Fernandez koji posebno naglašava životinjsku potrebu za rutinom koju imaju i deca, a što mnogi roditelji mogu potvrditi.

- Pre nego što nabavite kućnog ljubimca treba kod kuće i na poslu imati dobru rutinu, jer nedostatak strukture može stvoriti velike probleme - rekao je. Ne postoji 'pravo vreme' za nabavku kućnog ljubimca Patel kaže i da biste vi i partner trebali jasno videti zajedničku budućnost pre nego što što nabavite kućnog ljubimca, ali i da ni to ne znači da je za to 'savršeno vreme'. - Mislim da ni za šta u životu ne postoji 'pravo vreme', te da je ono onda kad je pravo za nas - rekla je, a najvažnije je da ste u srećnoj vezi i predani jedno drugome, te da tako budete predani i svom budućem ljubimcu. Razmislite je li vaš odnos dovoljno jak da izdrži odgovornost.

Kućni ljubimac je velika obaveza, a kad tu odgovornost delite, još više zavisite i vezani ste jedan za drugog, kaže stručnjak i napominje da iako nas može zbližiti, ljubimac može i uzrokovati neke probleme ili pojačati postojeće. - Najvažnije je uzeti u obzir je hoćete li ostati zajedno - zaključila je Patel, jer ako nema učinkovite komunikacije i niste sigurni u to, nabavka kućnog ljubimca stvari neće popraviti. Komunikacija je ključna. Trebalo bi u svim okolnostima biti iskreni kada su u pitanju vaša osećanja, a to je posebno bitno kad je u pitanju nabavka kućnog ljubimca, kaže . - Morate dobro razumeti vaš odnos i čemu zapravo u njemu doprinosi kućni ljubimac, kao i hoće li izazvati svađe kojih pre možda nije bilo - zaključila je Patel za Metro.

(Espreso/VL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.