UZ OVU TEHNIKU MUŠKARCI DOŽIVLJAVAJU VIŠESTRUKE ORAGZME KAO LUDI: Evo šta vaša PARTNERKA treba da radi
Foto: Profimedia

I ONI SU MOGUĆI

UZ OVU TEHNIKU MUŠKARCI DOŽIVLJAVAJU VIŠESTRUKE ORAGZME KAO LUDI: Evo šta vaša PARTNERKA treba da radi

Naučnici muške višestruke orgazme definišu kao dva ili više orgazama, sa ili bez ejakulacije, ili s vrlo malo ejakulata tokom jednog odnosa, kaže dr. Justin Lehmiller, stručnjak za seks i psihologiju

Objavljeno:

Već dugo se zna da žene postižu višestruke orgazme češće nego bi čovek pomislio, a o toj tematici pozabavili su se 1966. godine William Masters i Virginia Johnson u svojoj knjizi 'Human Sexual Response'.

- Žena često nije zadovoljna s jednim orgazmom tokom jednog odnosa (ili stimulacije klitorisa). Mnoge dobro prilagođene žene uživaju u najmanje tri do četiri orgazma pre nego dođu do očiglednog zasićenja - napisali su u knjizi.

Naravno, nisu sve žene srećnice koje mogu to postići. Prema nekim studijama, gotovo polovina ispitanih žena imala je iskustava sa višestrukim orgazmima, dok ostale, ili nisu bile fizički (ili psihički) sposobne za to, ili nisu niti pokušale ići po drugi vrhunac.

Ali šta je s muškarcima? Mogu li oni imati višestruke orgazme i kako?

- Mnogi muškarci tvrde da nisu sposobni za tako nešto jer nakon prvog orgazma uđu u tzv. frakcijsko razdoblje. To je specifičan vremenski period tokom kojega nikakva dodatna seksualna stimulacija ne može dovesti do još jednog orgazma. Dužina tog razdoblja varira od muškarca do muškarca. Kod mlađih može biti nekoliko minuta dok kod starijih zna trajati satima, možda čak i danima kod onih vrlo starih - objasnio je dr. Justin Lehmiller, stručnjak za seks i psihologiju.

Dodaje kako nije poznato zašto se to događa, ali naučnici veruju da je to zbog određenih neurokemijskih i hormonalnim promenama koje se javljaju u telu tokom orgazma.

- Postoje neki muškarci koji tvrde da su doživeli višestruke orgazme. Međutim, naulnici muške višestruke orgazme definišu kao dva ili više orgazama, sa ili bez ejakulacije, ili s vrlo malo ejakulata tokom jednog odnosa. Drugim rečima, višestruki orgazmi ne znače nužno višestruke ejakulacije, jer, suprotno popularnom verovanju, orgazam i ejakulacija su dve različite stvari - pojasnio je.

Seks
foto: Profimedia

Orgazam se odnosi na niz mišićnih kontrakcija u genitalnom području koje prati intenzivan osećaj zadovoljstva, dok se ejakulacija odnosi na izbacivanje semene tečnosti iz tela.

- Da bi se kvalifikovao kao višestruki orgazam, muškarac ne mora više puta, ili uopšte, ejakulirati. Osim toga, između orgazama penis ne može postati opušten i vratiti se - kaže dr. Lehmiller.

Spomenuo je jedno istraživanja te tematike na malom broju muškaraca. U studiji je učestvovao 21 muškarac u dobi između 25 i 69 godina koji su iskusili višestruke orgazme. Otprilike polovina njih rekla je kako su takve orgazme imali oduvek, dok su ostali izjavili da su takvo iskustvo doživeli tek u kasnijim godinama života.

Oni koji su oduvek imali višestruke orgazme, uglavnom su verovali da je to nešto normalno što doživljava svaki muškarac. Nisu znali da je to tek privilegija kod nekih, ne svih. Neki su saznali da su posebni nakon što su im partnerke to natuknule.

Osim toga, momci iz ove studije rekli su kako im između orgazama prođe malo vremena, obično nekoliko minuta. Većina njih imala je između dva i devet orgazama za redom, kako kad. Jedan ih je prijavio čak 16 tokom jednog odnosa. Ipak, priznali su da ne doživljavaju višestruke orgazme svaki put tokom seksa.

Takođe, niti jedan od njih nije nije imao problema s erektilnom disfunkcijom ili neki drugi seksualni problem.

Velika većina muškaraca koji su tokom istraživanja rekli da im se to počelo događati tek kasnije u životu, priznali su kako je do toga došlo nekako slučajno. Samo dvojica su se potrudila ciljano uživati u višestrukim orgazmima. Kako je to moguće?

- Ti muškarci su praktikovala dolazak do ruba orgazma i odgađanje ejakulacije sve dok nisu mogli odvojiti osećaj orgazma i iskustvo ejakulacije. Oba muškarca su u početku koristila tehnike kao što su metoda stiskanja ili 'stop-start' tehnika - objašnjava ovaj stručnjak.

Metode stiskanja i 'start-stop' su tehnike koje koriste neki muškarci koji imaju problema sa prevremenom ejakulacijom, a kako bi naučili kako da duže ostanu aktivni u krevetu.

Najčešća tehnika koju koriste je upravo 'start-stop'

Seks
foto: Profimedia

Razvio ju je američki urolog dr. James Semans 1956. godine, a u vežbi učestvuju oba partnera. Radi se o tome da se muškarac dovede do ivice orgazma i tada se sve aktivnosti zaustavljaju te do orgazma ne dođe. Kada osećaj požude popusti, nastavlja se opet do ivice orgazma i stane. I tako nekoliko puta.

To u završnici rezultuje boljom kontrolom ejakulacije. Mnogi muškarci koji su probali tu tehniku, su poboljšanje u seksualnoj izvedbi primetili nakon nekoliko nedelja vežbanja - mogli su duže penetrirati pre ejakulacije.

- Kao što možete videti, čini se da su višestruki orgazmi mogući i kod muškaraca i žena. Iako, takvo iskustvo je puno ređe među muškarcima - kazao je dr. Lehmiller.

Kegelove vežbe pomažu

Ovu vrstu vežbi osmislio je ginekolog dr. Arnold Kegel, a pomažu ojačati mišiće na dnu karlice. Najpre pronađete odgovarajući mišić kojeg treba ojačati, a to ćete shvatiti tako da napravite pokret među nogama kao da zaustavljate puštanje vetrova.

Tada se aktiviraju mišići karlice, a da ste na dobrom putu shvatićete pogledate li se u ogledalo i vidite da se koren penisa približava abdomenu, a testisi se lagano podignu.

Kada ste shvatili o kojem mišiću se radi, lezite na leđa, savinite noge u kolenu i raširite ih. Taj mišić zategnite, držite nekoliko sekundi pa pustite. Počnite sa dva seta dnevno po 25 ponavljanja. S vremenom povećavajte broj ponavljanja na 50, više puta na dan - i duže držite mišić stisnutim.

Pazite da tokom vežbanja ne napinjete mišiće stomaka, zadnjice ili bedara. Dišite normalno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.