MUŠKARCI OBRATITE PAŽNJU: Ovo su najčešći razlozi i izgovori kojima se ŽENE služe kako bi se "izvukle" od S*KSA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

"imam glavobolju"

MUŠKARCI OBRATITE PAŽNJU: Ovo su najčešći razlozi i izgovori kojima se ŽENE služe kako bi se "izvukle" od S*KSA!

Skoro sve žene su bar jednom odbile seks uz reči „Imam glavobolju“

Objavljeno:

Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog smanjenog libida, nedostatka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine iz ovih, ali ponekad i složenijih razloga.

Skoro sve žene su bar jednom odbile seks uz reči „Imam glavobolju“, čak i ako ih uopšte ne boli glava, a među najčešće korišćenim izgovorima koje žene koriste da izbegavaju seks sa svojom boljom polovinom su umor, abdominalni bol, nadimanje, 'ženski problemi', kao i film na TV....

Ljubav
foto: Profimedia

Iako se ženama tradicionalno pripisuje da češće izbegavaju seks, danas čak 62 odsto muškaraca tvrdi da misli da su njihove partnerke raspoloženije za seks od njih samih, piše Dejli mejl.

Dok muškarci najčešće odbijaju seks zbog smanjenog libida, nedostatka samopouzdanja, stresa i umora, žene to čine iz ovih, ali ponekad i složenijih razloga. Ovo su četiri najčešća:

Nezadovoljstvo

Ovo je jedan od najčešćih razloga zašto se ženama uskraćuje seks. Dok su muškarci uglavnom ti koji misle da se svaki nesporazum može rešiti u krevetu, nezadovoljna, povređena ili ljuta žena najčešće ne pomišlja na seks.

Ženama je teže da odvoje svoja osećanja od samog seksualnog čina – i teže je voleti nekoga koga bi radije zadavile u datom trenutku.

Par, Svađa, Raskid, Razvod, Seks, Krevet
foto: Profimedia

Kažnjava

Posle nezadovoljstva i besa, mnoge žene će, posle negodovanja i svađe, pristanak na seks doživeti kao kapitulaciju, odnosno prećutni pristanak da se svađa prekine. Retko ko će pristati na ovo jer će osetiti da njihov bes na nešto što je njihov partner uradio ili rekao neće biti shvaćen ozbiljno, već će se pripisati „ženskom zvuku“.

Ima žena koje, iako to muškarci u manjoj meri čine, ucenjuju i manipulišu seksom. To znači da će seks biti predstavljen kao nagrada - 'tu je ako si bio dobar, inače ništa od toga', piše AskMen.

Nije zadovoljna seksom

Seksualna rutina ili predvidivi scenario seksa, partnerov egoizam u krevetu fokusiran isključivo na sopstveno zadovoljstvo, seks bez predigre ili onaj koji se svodi samo na mehaniku - uobičajeni su razlozi koji će žene držati hladne od seksa.

Ako se više puta žalila na takve žalbe, nije ni čudo što je odlučila da svede seks na minimum.

Posledice

Izbegavanje seksa najčešće rezultira izbegavanjem drugih fizičkih intimnosti u vezi, što zauzvrat može imati štetan uticaj na vezu.

Bračni savetnici predlažu da se pitanje odbijanja seksa i razlozi za to moraju što pre utvrditi, posebno ako se takva situacija često ponavlja ili traje. Nezadovoljstvo seksualnim delom veze za svakog drugog muškarca razlog je zašto bi se odlučio na razvod, pokazuju studije.

(Espreso / 24sedam.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.