KOLIKO ČESTO PAROVI IMAJU INTIMNE ODNOSE? Studije su pokazale
Ilustracija, Foto: Profimedia

ljubavni odnosi

KOLIKO ČESTO PAROVI IMAJU INTIMNE ODNOSE? Studije su pokazale

Ako smatrate da je seksualna aktivnost drastično opala, Kuper preporučuje da potražite savet seksualnog terapeuta ili trenera koji će vam pomoći da utvrdite razloge

Objavljeno: 20:37h

U dugotrajnoj vezi, neizbežno je da se nakon nekog vremena učestalost seksa smanji, što može biti uzrokovano brojnim faktorima kao što su zauzet raspored, suprotstavljene smene, nedostatak seksualne želje i nizak libido ili u nekim slučajevima nedostatak privlačnost za partnera.

Trener za seks i odnose u The Sex Consultantu, Ness Cooper, kaže da ređi seks 'nije uvek znak nečeg negativnog, i dodaje da studije pokazuju da ljudi u vezi ili braku imaju seks u proseku jednom nedeljno.

Ona kaže da ređi seks može biti znak da i jedni i drugi u vezi prihvataju individualne identitete i potrebe drugog, a kada je u pitanju količina seksa ne postoji magični broj.

„Iako je prosečna seksualna aktivnost poznata, ne treba se porediti ni sa kim“, rekla je ona.

Međutim, ako smatrate da je seksualna aktivnost drastično opala, Kuper preporučuje da potražite savet seksualnog terapeuta ili trenera koji će vam pomoći da utvrdite razloge ili da se konsultujete sa „opštim lekarom“ da vidite da li postoje zdravstveni razlozi koji su odgovorni za smanjenje libida.

- Iako seks može da bude zdrav deo veze, on ne bi trebalo da bude jedino što vas povezuje - naglašava ona i savetuje parove da prestanu da govore da nemaju dovoljno vremena za intimnost.

- Zakazivanje vremena za seks može biti delotvorno za neke parove, posebno ako organizujete izlaske u kojima se povezujete sa partnerom na više načina - zaključio je Kuper za Metro.

(Espreso/vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.