12 VEŠTINA KOJE ŽENE ZAHTEVAJU OD PARTNERA U KREVETU: Ovo morate imati U MALOM RUKAVU
Ilustracija, Foto: Profimedia

USVOJITE

12 VEŠTINA KOJE ŽENE ZAHTEVAJU OD PARTNERA U KREVETU: Ovo morate imati U MALOM RUKAVU

Tek jedna od pet žena može doživeti orgazam isključivo penetracijom, a većina žena bi volela da njihov partner 'uspori' te se više služi rukama i ustima, pokazala je studija na više do 19.000 parova

Objavljeno:

1. Budite rečiti

Oko 42 posto žena tvrdi kako je strast najbolji način za otključavanje njihovih najluđih želja u krevetu, pokazala je studija na više od 700 žena. Najsnažniji signal da su poželjne i da je njihov partner lud za njima su njegove reči, koje su zaista kao afrodizijak. 'Kako je ovo dobro', 'Toliko te želim' i 'Kako si seksi' rečenice su kojima ćete situaciju učiniti još napetijom, piše Men's Health.

2. Predigra je uvek bitna

Predigra za muškarce i žene može imati dvojako značenje. Dok će je pripadnici jačeg pola doživeti kao nešto što prethodi seksu, mnogim je ženama ona i najbolji deo celog iskustva. Čak dve od pet žena će doživjeti orgazam za vreme predigre, a prekratka uvertira u seks spada u top pritužbe žena na račun ljubavničkih veština svog partnera.

3. Usporite ritam

Tek jedna od pet žena može doživeti orgazam isključivo penetracijom, a većina žena bi volela da njihov partner uspori ritam te se više služi svojim rukama i ustima, pokazala je australska studija na više do 19.000 parova. Ona otkriva da više od 90 posto žena može doživeti orgazam kod ručne ili oralne stimulacije, no preko 50 posto njih neće tražiti to od partnera jer strahuju da bi to predugo trajalo i stvorilo pritisak.

4. Budite nežniji

Seks
foto: Profimedia

Daje li vam partner za vreme seksa uputstvo da želi 'nežno' ili 'nežnije' to ne znači da trebate prekinuti s onim što radite. Erogene zone poput klitorisa sadrže velik broj živaca, a jak pritisak uzrokuje iritaciju umesto prijatnosti. Zbog toga treba 'pripremiti' teren zagrevanjem, odnosno pokretima koji nisu direktni, poput nežnih poljubaca oko samog područja, a i vrući dah te promena pokreta će svakako pomoći.

5. Koristite jastuk

Seksualni terapeut dr. Logan Levkoff ističe da je kod odabira poze ključna stimulacija klitorisa. Tako kod misionarske ispod njene stražnjice možete postaviti jastuke i držati koren penisa što bliže njenim vanjskim usnama te radije koristiti kružne pokrete umesto onih 'unutra-van'. Ako je ona gore, partner može prstima oblikovati slovo V i postaviti oko penisa kako bi stimulisali klitoris, a kod doggy stylea obavezno uključite prste.

6. I temperatura je bitna

Kod seksa na temperaturi od 15 do 20 Celzijusa, oko 40 posto žena će moći doživeti orgazam. No, ako se temperatura u prostoriji povisi na 22 Celzijusa, orgazam će moći doživeti čak 80 posto njih, pokazalo je nizozemsko istraživanje. Jedan od najvažnijih detalja je obraćanje pozornosti na njena stopala, jer ako su ona hladna, organizam je u stanju obrane od hladnoće - pa je ženi teško opustiti se.

7. Neka traje što duže

Manje od polovine žena će dosegnuti orgazam ako seks traje manje od 10 minuta, pokazala je studija objavljena u časopisu Journal of Medicine. To znači da će kod seksa na brzaka većina muškaraca, no i retko koja žena doživeti orgazam. To ne znači da muškarac nakon brze akcije treba reći hvala, već najaviti kako je kasnije 'ona na redu'. Takođe, zapamtite da bi žene seks na brzaka radije kao iznimku, nego kao pravilo.

8. Nemojte forsirati

Kao i kod muškaraca, i kod žena postoje fizički simptomi uzbuđenja. Ipak, to ne znači da ako je sluznica njene vagine vlažna, da je trenutno spremna za seks. Kod žena je pravo vreme tzv. faza rasta, u kojoj klitoris postaje deblji, maternica se povlači, a vagina produljuje za oko 2 do 3 cm. Ako forsirate seks može doći do neugode, pa i krvarenja. Najbolji način je 'provera otpora prstom', tvrde seksualni terapeuti.

9. Koristite kondom

Kondom
foto: Profimedia

Prema studiji Instituta Kinsey, žene i muškarci se slažu da je osećaj za vreme seksa bez kondoma znatno bolji, no ženama je generalno zadovoljstvo bilo veće nakon njegova korištenja. Razlog za to je osećaj sigurnosti i zaštite koji omogućuje opuštanje. Da bi mogle dosegnuti orgazam, žene moraju biti potpuno opuštene, a to teško mogu biti ako strahuju od trudnoće.

10. Proširite vidike na sve erogene zone

Muškarci greše i ako se isključivo koncentrišu na klitoris te pronalaženje G tačke. Novija istraživanja pokazuju da orgazam za žene proizlazi iz čitavog genitalnog područja - klitorisa, vagine i uretre. Stoga je koncentrisanje na samo jedno područje pogrešno. Osim toga, za većinu žena je najveća erogena zona vrat, pa su poljupci tamo vrlo dobar način da je uzbudite.

11. Očistite kuću

Ako su preopterećene poslom, žene imaju manje želje i energije za seks, a neuredan dom svakako je smetnja u postelji. Većina žena priznaje da su u puno boljem raspoloženju za seks ako ih dočeka čisti sudoper, posložena odeća i pospremljen krevet - kojeg će onda rado ponovno 'unerediti'.

12. Bez pritiska

Očajavanje i pritisak su ubice želje za seksom, pokazala je studija Instituta Kinsey prema kojoj žene koje se opterećuju s time hoće li doživeti orgazam manje uživaju u seksu, ali ga i manje žele. Zbog toga muškarci ne bi trebali postavljati pitanja poput 'jesi li', 'treba li ti još dugo' i slično, već radije čitati njene fizičke signale i pitati nešto tipa 'sviđa li ti se to', 'da nastavim', 'šta ti godi?'.

(Espreso/ 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.