STARIJI MUŠKARCI VOLE MLAĐE DEVOJKE SAMO ZBOG 1 STVARI, A NE TIČE SE IZGLEDA: Ni ne slute šta ih čeka posle
Foto: Profimedia

istraŽivanje otkrilo

STARIJI MUŠKARCI VOLE MLAĐE DEVOJKE SAMO ZBOG 1 STVARI, A NE TIČE SE IZGLEDA: Ni ne slute šta ih čeka posle

Istraživanja su pokazala da žene u dvadesetim godinama vole muškarce koji su nekoliko godina stariji od njih, dok u tridesetima žele pored sebe nekoga ko je par godina mlađin

Objavljeno:

Kada ulazimo sa nekim u vezu, retko kada se obaziremo na godine, osim ako razlika nije prevelika. Uglavnom ne pridajemo puno značaja tome ako je partner od nas stariji ili mlađi samo nekoliko godina.

Ipak, razlike u godinama ponekad mogu da igraju veliku ulogu kad je u pitanju veza između dve osobe.

Ako imate partnera koji je dosta stariji ili mlađi od vas, verovatno ste se susreli sa “generacijskim jazom”: razlikama u mišljenju, pogledima na život, navikama, dugoročnim ciljevima.

Većina žena je bar jednom u životu upoznala muškarca koji joj je rekao da nije spreman za ozbiljnu vezu, a zatim je počeo da izlazi sa mlađom devojkom od sebe.

Zbog toga se mnoge žene u kasnim tridesetim ili četrdesetim godinama susreću sa problemom da nađu adekvatnog partnera sa kojim bi mogle da uplove u ljubavni odnos.

Uglavnom mislimo da svako pored sebe želi osobu koja će imati otprilike isto godina kao i mi, sa kojom ćemo imati slična shvatanja i životna iskustva, odnosno nekoga ko je emotivno i inteluktualno zreo kao osoba.

Ipak, to nije uvek tako. Istraživanja su pokazala da žene u dvadesetim godinama vole muškarce koji su nekoliko godina stariji od njih, dok u tridesetima žele pored sebe nekoga ko je par godina mlađi. Starijim muškarcima uglavnom se sviđaju žene koje su u ranim dvadesetim godinama.

Neki muškarci ipak više vole mlađe žene i to ne zbog toga što izgledaju lepše, nego zato što one još uvek nemaju čvrsto izgrađene stavove po pitanju muškaraca i odnosa, kao i zato što se često dive starijim muškarcima.

Stariji muškarac bi najverovatnije mogao da ostvari ozbiljnu vezu sa mlađom devojkom, međutim, njihov odnos bi morao da se suoči sa generacijskim razlikama.

Ipak, pomoću dobre komunikacije i emotivne zrelosti oba partnera, takav odnos može da napreduje.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.