VEZA VAM NEĆE POTRAJATI UKOLIKO FALI 1 OD 7 STVARI: Komunikacija pre svega, ali daleko od toga da je to sve
Veza, Foto: Profimedia

TRAJANJE VEZE

VEZA VAM NEĆE POTRAJATI UKOLIKO FALI 1 OD 7 STVARI: Komunikacija pre svega, ali daleko od toga da je to sve

Ako se nalazite u zdravoj vezi i znate da je sve u redu među vama, sigurno želite da tako i ostane

Objavljeno: 01:31h

Nijedna veza ne može da opstane ako se oba partnera ne trude.

Ako se nalazite u zdravoj vezi i znate da je sve u redu među vama, sigurno želite da tako i ostane.

Postoje neke glavne komponente koje održavaju vezu zdravom, a ovo su neke od njih.

Dobra komunikacija

Ovo je najvažnija komponenta jer ako niste naučili na koji način da komunicirate sa partnerom, veza sigurno ne može da vam opstane. Uvek treba da kažete partneru iskreno i otvoreno ako vas ne čini srećnim.

Istina može da zaboli, ali je bolje da to uradite nego da budete sa njim samo da ga ne biste povredili. Isto tako, često treba da govorite partneru koliko vam znači i koliko vam je stalo do njega.

Dovoljno seksa

Ne postoji određena formula koliko često parovi treba da imaju seks da bi veza bila uspešna. Svaki par treba da odluči šta je za njih najbolje, da o tome razgovara, istražuje, otkriva seksualne potrebe partnera, kao i njihova očekivanja u seksu.

Interne šale

Interne šale treba da budu “pusto ostrvo” na koje ćete vi i vaš partner pobeći svaki put. Tu treba da budete sami, daleko od prijatelja, porodice, posla i odgovornosti

Tu delite samo nešto što pripada vama, samo nešto što vi razumete. Međusobna povezanost je ono na čemu se ljubav i zasniva, zato su interne šale njena osnova.

Obećanja koja se ispunjavaju

Niko ne voli da gradi bilo kakav odnos sa nekim ko se ne drži svojih obećanja. Obično se daju iz dobre namere, ali kada se ne ispune, mogu nastati brojni problemi. Svakako je bolje da ne obećavate ništa ako mislite da to nećete moći da ispunite jer se na taj način gubi poverenje koje je temelj svakog odnosa. Pažljivo obećavajte i imajte na umu da vaš partner veruje da ćete vi to obećanje zaista ispuniti.

Ne uzimate partnera “zdravo za gotovo”

Kada se zaljubimo, svoju pažnju potpuno usmeravamo na tu osobu. Međutim, kroz njegove i naše postupke, vremenom počinjemo da mislimo da će ta osoba ostati sa nama do kraja života.

.Odnosno, počinjemo da je uzimamo zdravo za gotovo i da je doživljavamo kao nešto što se pdorazumeva da će biti u našem životu. To ne treba da radite jer posledice mogu biti zaista teške, a to je da na kraju budete povređeni i usamljeni.

Kvaliletno zajedničko vreme i zajednički interesi

Ne dozvolite da ljubav nestane u vrtlogu života. Veza, kao i mnoge druge stvari u životu, zahteva posvećeno vreme, trud i negu. Uvek ostavite malo vremena samo za vas dvoje, nemojte celog sebe ostavljati na poslu ili u vaspitavanju dece. Probajte da nađete balans.

Želja da vam vaš šartner bude prioritet

Posao, zarađivanje, vaspitavanje dece i slično, jesu veoma važne stvari za naš život.

Međutim, kada vas partner sa kojim ste sve to gradili na kraju ostavi, biće vam još teže. Tada shvatamo da ništa od navedenih stvari nije toliko bitno ako nemamo podršku i ljubav partnera.

(Espreso/ zdravljeprevencija.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.