5 sitnica koje muškarac ne sme da prestane da radi u braku (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

da večno traje

5 sitnica koje muškarac ne sme da prestane da radi u braku (FOTO) (GIF)

Tajna srećnog braka je u sitnicama koje vam se čine banalnim, a zapravo tako mnogo znače
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ono čemu se danas ljudi nasmeše kada sretnu stariji bračni par na ulici je njihova bliskost iskazana najbanalnijim činom držanja za ruku. A upravo je dodir dlanovima prvo što muškarci u braku ignoririšu, a ono što žene sanjaju.

3 važna razgovora u vezi koje možete obaviti preko SMS-a (FOTO) (GIF)

Sitnice koje nijedan muškarac ne sme prestati da radi u braku čine se banalnima, ali su upravo su one garancija braka s potencijalom za zajedničko uživanje u starosti.

Zašto neke ljubavi traju, a neke ne? (FOTO) (GIF)

foto: tumblr

1. Držanje za ruku

Najjednostavniji čin zajedništva i pripadnosti jedno drugome koje parovi na početku veze bez pogovora održavaju je držanje za ruke. Iako zvuči banalno, važnost ovakvog dodira i insistiranje na njemu od sa strane žena je sasvim opravdano.

foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno u Švedskoj koje je obuhvatilo 16 srećno udatih žena koje su bile izložene stresnim situacijama. Prateći njihovu moždanu aktivnost prilikom izlaganja blagim elektrošokovima dokazano je da je za 45 procenata manja reakcija na stres prilikom kog su ispitivane žene držale svog supruga za ruku. Dodir zbližava, uzrokuje ispuštanje hormona sreće i pojačava međusobna osećanja.

foto: Tumblr
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.