Prijatelj si s bivšom? Da li to znači da ćete opet biti zajedno ili... (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

PRIJATELJI, LJUBAVNICI

Prijatelj si s bivšom? Da li to znači da ćete opet biti zajedno ili... (FOTO) (GIF)

Često se zapitamo šta radimo i dalje u nekim čudnim odnosima.. Naučnici dali odgovor
Objavljeno: 14:04h

Najviše osoba ostaje u dobrim odnosima s bivšima zbog sentimentalnih razloga.

Svakom od tih 500 ljudi napravljen je test ličnosti. Rezultati su pokazali da su one osobe čija je ličnost ocenjena kao "mračna" kao razlog ostajanja u prijateljskim odnosima s bivšim navodili razloge iz skupine pragmatičnih. Dok su oni koji su procenjeni kao osobe kojima nedostaje više iskrenosti i poniznosti kao razlog ostanka u prijateljskim odnosima s bivšima navodili seksualne razloge.

Naučnici smatraju da ovi rezultati imaju smisla i zato što su poslednja istraživanja pokazala da "mračne ličnosti" vrednuju seks i kratke veze,te moć i novac kao i da su često manipulativne.

foto: giphy

Zanimljivo je i da je većina ispitanika kao glavni razlog ostanka s bivšim navela sentimentalnost dok je samo manji broj ispitanih naveo seksualne i pragmatične razloge. U poređivanju polova, muškarci su češće od žena navodili kao razlog ostanka u dobrim odnosima s bivšom partnericom seks i pragmatične razloge.

Cilj ovog istraživanja nije bio da dokaže da je ostanak s bivšim u prijateljskim odnosima nužno loša stvar, jer ako te druženje s njim ili s njom čini srećnim, nema razloga da išta preduzimaš.

foto: giphy

Ali ako nije tako, zahvaljujući ovim rezultatima možeš da se zaštitiš ako tvoj bivši ili bivša dolazi tebi samo kad je loše raspoložen ili bez novca ili kad ti imaš nekog novog. To su znakovi za uzbunu i znak da tvoj bivši nije stabilna i dobra osoba i da ne trebaš da provodiš vreme sa njim/njom.

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.